Ordfører Jorid Jagtøyen trommet i full fart mandag kveld sammen til fest i egen hage, da hun fikk høre at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ville komme til Melhus for å feire videopremiere.

I mars var Sp-lederen med på innspilling av valgkampvideoer i Melhus, og de sju videoene blir lagt på Youtube. Den første hadde premiere i dag.

Slagsvold Vedum benket seg i sofaen sammen med Jorid Jagtøyen, og de prater til velgerne om det Senterpartiet har oppnådd i Melhus og hva de lover å utrette om de vinner valget. I dag er det 118 dager igjen til kommunestyrevalget.

- Jorid Jagtøyen har gjort en solid jobb for kommunen, og hun er en god ambassadør. Jeg har veldig god tro på Jorid, og jeg er ikke redd for konkurransen. Konkurranse skal det være i et lokalvalg, sier Slagsvold Vedum til Trønderbladet.

Slagsvold Vedum synes bruken av sosiale medier, er spesielt viktig for å nå de unge velgerne.

- Andelen førstegangsvelgere som stemmer, er nede i 30 prosent, sier Slagsvold Vedum.

Senterparti-lederen som er kjent for å holde en spøkefull tone, synes valgkampfilmen er morsom. Han mener alle partier bør bruke en uformell stil for å treffe den gruppa som har færrest som benytter stemmeretten.

- Filmen ufarliggjør politikken, det er bare sunt, mener Slagsvold Vedum.

Etter å ha fått melding i 16-tida om at Slagsvold Vedum og hans rådgivere ville stikke innom Melhus på vei fra valgkampopplegg i Surnadal, fikk Jagtøyen organisert et hageselskap i egen hage. Mønsteret var Aschehougs forfatterfester. Som seg hør og bør var det sprudledrikk (Mozell), jordbær og sjokolade. Nordavinden var lit lei, men viktigst av alt var det at det var oppholdsvær.

Ungdomskandidat

I hagen treffer Slagsvold Vedum en av ungdomskandidatene på Melhus Senterpartis liste, og han går fram for å hilse på 21 år gamle Petter Duesten. Petter stemte ved siste stortingsvalg, og det er første gang han vil kunne stemme ved et kommunevalg.

- Det var artig å få treffe Slagsvold Vedum, sier Petter til Trønderbladet etterpå.

21-åringen mener at sosiale medier er den rette måten å nå fram til unge velgere.

- Mange ungdommer tror politikk er kjedelig. Det er viktig å være med på å påvirke, og spesielt ved kommunevalg, sier Duesten.

Ungdomskandidaten har et råd til toppkandidaten: - Det er litt lite som skjer for ungdom.

Mer fest

Valgkampleder Fritz Arne Haugen blir spurt av Sp-lederen om det blir låvedans på Kvål om Melhus Senterparti kaprer ordførervervet igjen, og litt spøkefullt nevner Haugen at det blir gravøl om seieren ikke går inn. Da Sp-lederen i mars var i Melhus, var han trekkplasteret under medlemsmøtet som ble holdt på låven hos Haugen.

- Hagefest skal bli en tradisjon, lover Jgatøyen og valgkampleder Haugen legger til at i hvert fall hvert fjerde år.

Jagtøyen sier at resten av valgkampopplegget er topp hemmelig inntil videre.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum slår av en prat med ungdomskandidat Petter Duesten (21).
Jordbær og kald drikke hører med under en hagefest, og Trygve Slagsvold Vedum, Jorid Jagtøyen og Fritz Arne Haugen skåler for valgkampseier.