Ute i skolegården leker ungene ivrig, og særlig lekeborgen i tre fenger hos de yngste elevene.

– I borgen kan vi leke sura, boksen går eller vi kan gjemme oss, sier William (7).

Mer plass

Lekeborgen skal til ungenes store fortvilelse, rives for at det skal bli plass til 11 nye brakker. De nye brakkene vil enten komme i tillegg til de to eksisterende i enden av skolegården eller erstatte disse, opplyser virksomhetsleder/rektor Lasse Volden.

Aller helst hadde skolen ønsket seg et helt nytt skolebygg, og Volden er glad for at den nylig framlagte skolebruksplanen framhever at Gimse skole har behov for å bli fornyet. Nye Gimse skole er beregnet å koste 208 millioner kroner, og rådmannen har anbefalt politikerne å prioritere denne skolen. Politikerne har vedtatt å gi seg tid til å diskutere skolebruksplanen innad i partiene før de går i gang med behandling av planen i komiteer, formannskap og kommunestyre.

Brakkeskoler

Ved Gimse skole er det 285 elever, og elevtallet er ventet å vokse framover dersom det blir boligbygging i nærområdet. Dette er en av flere «brakkeskoler» i Melhus. I enden av skolegården står to brakker, og disse kom for ei tid tilbake fordi to av klasserommene hadde så mye støy fra et teknisk rom at klasserommene ikke kan benyttes.

– Brakkene vi har, var ment som midlertidig løsning på grunn av støy, og det viste seg å være verre å løse støyproblemet enn vi trodde. De har verken grupperom eller arbeidsrom for lærerne, sier Volden.

De 11 nye brakkene vil enten komme i tillegg eller erstatte de to brakkene. Fordelen med de nye brakkene ifølge Volden, er at de har toalett og arbeidsrom slik at forholdene for elevene og lærerne blir bedre.

– Det er viktig for oss å ha brakkeriggen nær skolen. Paviljongen vil bli et løft for oss. Ansatte skal ha skryt for at de holder fokus slik forholdene har vært. Gimse skole skårer veldig høyt på alle indikatorer, og de ansatte gjør en kjempejobb og ungene trives, forteller Volden.

Skolegården

Volden opplyser at skolegården er stor, og at den i senere år har fått nye lekeapparater som blant annet klatrestativ og fuglerededisse.

– Borgen er gammel og utslitt, og utfordringa er å få den i tråd med dagens krav. Mange barn er oppe i borgen, sier Volden.

Lekeborgen ble bygd på dugnad, og er også blitt opprustet på dugnad for noen år siden. Volden vil nå ta kontakt med foreldrenes arbeidsutvalg, for å høre med foreldrene om de har noen ønsker for hvordan skolegården kan utvikles framover når lekeborgen er borte.