«Å hoppe over i armene» er kanskje et uttrykk som betyr noe kun for dem som har hoppet strikk, men det er altså å klare å gjennomføre et hoppemønster, en måte eller metode, i hoppestrikket, med strikket like høyt hevet som overarmene.

Det er noen år siden jeg hoppet strikk daglig, men jeg har ennå en hoppestrikk liggende i bilen, som jeg drar fram i ny og ne.

Sosial aktivitet er minst like viktig som fysisk aktivitet, og når man har venner man kan kombinere dette sammen med, så blir dagen gjerne komplett.

Jeg har en bestevenninne som heter Ingrid, og vi ler sammen stort sett hver dag. Når hun i tillegg er så lite selvhøytidelig at hun gjerne blir med og hopper strikk når jeg foreslår det, så ender vi fort med å ha det mye gøy sammen.

For meg er dette en stor del av det gode liv. Gode mennesker rundt meg, og noen å le sammen med. Det er ikke alle forunt å være så heldige, men jeg tror det er mulig å gjøre noe med for mange. På tirsdag for eksempel, arrangerer enheten Aktivitet og bevegelse i Melhus kommune er aktivitetsdag for eldre hjemmeboende. Der kan de som er litt opp i åra møte likesinnete, og ha det gøy og være i aktivitet sammen.

Skaff deg en aktivitetsvenn! Det er dagens anbefaling i jakten på et nytt og bedre liv.

...og hopp strikk!

Solveig Tofte

---

Her kan du lese om bakgrunnen for prosjektet «Et nytt og bedre liv»:

Stor fallhøyde: Check!

Og her kan du se hva jeg har prøvd ut hittil:

Spinning på Singsås

Lårmuskler som gelé

– Jeg har trent Marit Bjørgen!

Se Marit Bjørgen på spinning med Trønderbladet

Fotsoneterapi for et nytt og bedre liv?

Kommer «gamla» seg ut i spagaten, da..?

Artig, artig, artig!

Dette er en gjeng heldiggriser

Et stort potensial

Æ klare itj mer!

Jeg trodde jeg skulle på husmortrim på Hovin

14 grunner til å droppe en trening

Det ble grusing i squash

Her snakker vi fremgang

Lurt med lugga

En liten massasje som belønning