Tidligere Nypan Hagesenter på Leinstrand har fått nye eiere, og markerer offisiell åpning fredag med Magne Noralf Riseth fra Melhus som daglig leder.

Magne Noralf er oppvokst på Riseth Gartneri, som foreldrene drev i en hel generasjon. Etter at gartneriet ble lagt ned tok Magne Noralf seg jobb i Trondheim Bydrift, og hadde ansvar for parker, turstier og idrettsanlegg på nordsida av byen. Der var han i tre år.

– Dette var nokså langt fra det jeg hadde drevet med tidligere, og savnet etter gartnerivirksomhet og hageblomster ble for stort. Da anledningen her dukket opp var jeg ikke i tvil, forteller Magne Noralf, som begynte etter påske i år.

Hagesenteret, som Lars Nypan tidligere drev, har i dag navnet Hammer Hagesenter, avdeling Nypan. Morselskapet ligger i Stjørdal, og herfra hentes mye av blomster, trær og planter. Magne Noralf ser ikke bort fra at gartneriet heime på Rønningen i Melhus kan tas i bruk til noe produksjon igjen.

Hagesenteret på Leinstrand var tomt i vinter, men har ellers hatt drift siden 1960. Sju ansatte satser nå på ny frisk.

– Hvordan ser du på framtida i et marked hvor de store kjedene dominerer?

– Det ser jeg veldig positivt på. Vi ligger på samme prisnivå som de store, og har et fortrinn ved at vi har gartnere og fagfolk som kan gi kundene god hjelp. Vi har også lokalproduserte trær og planter, forteller Magne Noralf, som byr på kaker og kaffe ved den offisielle åpninga fredag 8. mai.