Da det interkommunale selskapet ble opprettet 1. januar 2006, ble det bestemt at Midtre Gauldal skulle betale noe mer per innbygger enn det Melhus gjorde.

Dette skulle i startfasen kompensere for at det var mer nødvendig å oppgradere brannmateriellet i Midtre Gauldal enn i Melhus.

Justeres

Eierskapsforholdet er i dag 63,8 prosent mot 36,2 prosent, men styret i Gauldal Brann og redning bestemte i februar at det var på tide å komme med et forslag til hvordan eierskapsnøkkelen kan endres.

På det påfølgende styremøtet 9. april ble det vedtatt at forholdet mellom de to kommunene skal justeres til 70 prosent for Melhus og 30 prosent for Midtre Gauldal. Dette skal gjelde fra 1. januar 2016, og eierbrøken skal videre justeres hvert fjerde år.

Vararepresentant Stig Ler foreslo på bakgrunn av framlagt dokumentasjon å beholde dagens ordning, men dette forslaget ble nedstemt.

Behov for midler

Styret vedtok også i februar at investeringsplanen skal revideres. Dette skyldes at det i kommende tiårsperiode vil være nødvendig å skifte ut flere brannbiler og biler til feiervesenet på grunn av alder og slitasjetilstand. Det skal også være nødvendig å skaffe møbler, treningsutstyr og inventar i forbindelse med bygging av nye brannstasjoner på Støren, Korsvegen og Gåsbakken.

Derfor ønsker selskapsledelsen nå at det skal lages en langsiktig plan for utskiftning av kjøretøyer, og en ny investeringsplan for perioden 2016-2019.