På Trøndertun folkehøgskole er skoleåret snart ved veis ende. Før den tid har elevene på eget initiativ satt i gang planleggingen og gjennomføringen av egen musikkfestival på lørdag.

– Vi fikk ideen for en stund siden om å lage egen festivaldag påskolen, og fikk inntrykk av at mange likte ideen, forteller HugoHerman, som er en av initiativtakerne til festivaldagen. GratisarrangementDet vil i alt opptre 14 band og være fem større danseopplegg innepå skolen mellom klokken 13 og19. Bandene som spiller er oppståttpå skolen og vil spille i sjangerne hard rock, jazz og metal.Elevene ønsker alle velkommen til en gratis festivaldag.

- Etter snart et år på skolen har vi veldig mye ferdigmateriale som vi bare venter på å fremføre for noen. Det blir en fest for hele skolen som vi gleder oss til. Bidrar til NepalDet vil også holdes loppemarked på tunet samme dag. Det vil ogsåbli servering av hamburger og vaffel. Inntektene fra markedet vilgå til de rammede i Nepal, mens selve musikkarrangementet vil værevederlagsfri.– På loppemarkedet vil folk selge det de har lyst til å kvitte segmed. Vi ønsket å være med å bidra til de som trenger det litt merenn oss, så pengene går til de kriserammede i Nepal, sier Herman.