Lundamo sentrum kan ende opp som en spøkelselslandsby, frykter Svein Evjen (H).

Evjen omtaler seg som lundampatriot, og han er bekymret over at næringsbygg blir stående tomme. På ett bygg henger en plakat med "lokaler til leie", mens et annet bygg er mørklagt.

- Det ser ut som Lundamo har frosset til is, sier Svein Evjen.

De næringsdrivende på Lundamo er også bekymret over utviklinga, og de håper investeringsgnisten ikke er borte selv om E6 gjennom Lundamo vil være borte om noen år. Kommunestyret har vedtatt at ny E6 skal bygges på vestsida av Gaula, og ikke på østsida der Lundamo sentrum er.

Coop Oppdal har vurdert å bygge nytt anlegg i Losengrenda på Kvål, og har vurdert samdrift med andre aktører, opplyser senterleder Kåre Jon Langberg.

Langberg oppfordrer politikerne til å få fortgang på arbeidet med sentrumsplaner, og han håper at politikerne vil satse på Lundamo ved å legge til rette for boligbygging.

I dag tirsdag skal Melhus formannskap ha arbeidsmøte der de skal drøfte kryssene for ny E6. Statsråd Jan Tore Sanner (H) sa nei til avkjøring til Lundamo for å spare 20 dekar dyrkamark, og mener det får holde med avkjøringer til Hovin og Ler.

Les mer i tirsdagens papiravis.

Det er ei stund siden det var lys i vinduene i dette bygget som tidligere huset ei avdeling i Sparebank1.