Etter 32 år som banksjef og administrerende direktør i Soknedal Sparebank skal Arnfinn Aakerli forlate stillingen i mars neste år. Aakerli selv sier forklaringen er ganske udramatisk, og han gleder seg til å trappe litt ned.

– Jeg blir 63 år neste år, og etter å ha vært banksjef i over tretti år føler jeg at det er på tide med et skifte. Det blir veldig rart å forlate en så god arbeidsplass med gode kolleger og kunder som jeg trives utrolig godt med, men samtidig blir det godt å redusere arbeidsmengden litt, forteller han.

Ble sjef i ung alder

Aakerli er selv en vaskeekte soknedaling, og ble bankens øverste sjef allerede som trettiåring. Han ar tidligere uttalt at han kastet seg ut på dypt vann og tok sjansen da den bød seg, men har aldri angret på valget han tok.

– Jeg har fått et utrolig nettverk rundt omkring, og det er uante muligheter i en liten lokalbank til å utvikle seg selv både i og utenfor huset. Jeg kommer til å savne alt det som jobben har ført med seg, selv om det er en stilling som følger ved deg hele døgnet. Etter en helhetsvurdering har jeg likevel kommet til at hensynet til banken er viktigst, og nå er det på tide å slippe andre til i sjefsstolen, sier Aakerli.

Ser lyst på framtida

Aakerli selv har stor tro på at framtida til Soknedal Sparebank ser lys ut. Med mange fornøyde kunder og tilpasning av digitale tjenester, i tillegg til det videre fellesskapet til Eika-alliansen, har banken all grunn til å være fornøyd mener banksjefen.

– Soknedal Sparebank har masse positivt å jobbe med i årene som kommer. Vi har en solid bank, og tilbakemeldingene fra våre kunder er at de er fornøyd med det vi tilbyr. For min egen del er det fortsatt nesten et helt år til jeg går av, men jeg har mange gode minner fra min arbeidstid her. Forhåpentligvis skal det skapes mange gode minner også framover, avslutter Aakerli, som ikke har noen umiddelbare planer om en ny jobb etter mars 2016.