En av dagligvarehandlene på Melhus har kastet seg på den nye trenden, som tok av med utspring fra Frankrike i fjor.

– Dette er frukt og grønnsaker som normalt ville gått til kompost eller dyremat, eller blitt kastet, forteller avtroppende butikksjef ved Bunnpris på Melhus, Isak Arnesen.

Han holder opp en klumpete og kort gulrot, og en liten og søt pære.

– De kan være for små, for store eller deformerte, forklarer han.

Ellers er det ikke noe i veien med grønnsakene, som selges med mellom 30 og 50 prosent rabatt, under navnet «Snål frukt & grønt». Det er bare det at kundene vanligvis ønsker frukt og grønnsaker som ser pene ut, så denne klumpete gulrota og den lille pæra, ville normalt aldri kommet ut i butikken.

Våre ekstravagante matvaner, gjør at store mengder fullt brukbar mat blir kastet hvert år, og dette har Bunnpris nå lyst til å gjøre noe med.

– Det er et tiltak for å redusere matsvinnet, og for å få folk til å bli bevisste på hvor mye vi faktisk kaster. Og vi håper flere kan satse på dette, forteller Arnesen.

Bunnpris har opprettet en facebookside som heter Snål frukt & grønt, og de har også startet en hashtagkampanje, hvor folk kan merke sine egne bilder med #snålfrukt på Instagram eller Facebook.

– Vi har fått veldig mye positive tilbakemeldinger på dette, smiler Arnesen.

Om tiltaket på Melhus blir en suksess, vil utvalget etter hvert også bli større, og kan til slutt omfatte hele det ordinære vareutvalget innen frukt og grønt.