Olav Skarsem, kjent fra TV-serien Nattpatruljen, og også kjent i det midt-norske bilmiljøet for sin temmelig eksklusive bilpark, selger nå sin Ferrari.

– Jeg tør påstå ar dette er Norges peneste 360, sier selgeren ubeskjedent.

Bilen er en 2000-modell som har vært i Olavs eie siden i fjor sommer, og har hele 400 hester som skaper gromlyd i hekken og spenst i frasparket. Ikke nok med det, men det er også montert sportseksosanlegg på bilen, som ikke akkurat gjør den mer diskret. Sylindervolumet er på 3,6 liter, og toppfarten har politimannen Skarsem sannsynligvis ikke testet på den norske landeveien.

Bilen er kjørt 56.000 pent kjørte kilometer, kun i godvær.

– Jeg lar den stå hjemme bare om det regner. Jeg liker at bilen alltid er ren og pen, og ikke full av regn og søle, smiler Skarsem.

Ferrariselgeren har en teori om at man ikke bør eie biler så lenge, for da blir man for knyttet til dem. Hva det neste bilkjøpet fra entusiastens side blir, er han ikke sikker på.

– Jeg vurderer å kjøpe meg en helårsbil. Det hadde vært praktisk å ha en sportsbil jeg kan kjøre hele året, smiler han.

Ved siden av det røde, italienske gliset står det en 2014-modell Tesla, som er i daglig bruk. Den legges for øvrig også ut for salg etter hvert, for den skal avløses av en splitter ny Tesla modell X.

– Den bestilte jeg allerede i 2013, men den kommer ikke før tidligst til jul, forteller Skarsem.