I det nye boligfeltet på Løvset blir det både tomter og kafé dersom det blir slik eierne håper på.

Sarai eiendom

Sarah Jakobsen Enodd og Hallstein Jakobsen Enodd i Sarai eiendom har allerede startet salg av tomter i det nye feltet Rønningstrøa, som kommer like ved Løvset boligfelt. Der var prisen en drøy million kroner for den dyreste tomta, mens prislappen blir en helt annen for tomtene i nyfeltet.

De dyreste tomtene i nyfeltet vil koste rundt to millioner kroner, og kjøperne må allerede nå betale inn fem prosent i forskudd.

- Vi er ikke rikfolk, sier Hallstein Jakobsen Enodd.

Går unna

Tomteprisen er ny rekord i Melhus, men har ikke skremt tomtekjøpere. Jakobsen forteller at tomtene går unna, og han viser til at det er stor tomtemangel i Melhus. Planen er å ha feltet byggeklart neste vår.

Boligfeltet har allerede fått klarsignal i Melhus formannskap, og reguleringsplanen lages av Solem arkitektur. I feltet er det tegnet inn 21 eneboligtomter og 18 rekkehus. Tre av tomtene skal holdes av til arvingene til grunneieren, og ekteparet har holdt av ei tomt til seg selv. Melhus kommune har kommet med innspill om at de ønsker rekkehus, og at utbyggerne har fokus på å ta vare på landskapet. Løvset er et populært bo- og friluftsområde, og beboerne har kort vei til turområdet Vassfjellet.

– Veldig mange er på utkikk etter tomter, og vi tror det er marked for tomtene. Boligfeltet er ekstremt fint. Det er veldig kostbart å opparbeide feltet med vei, vann og kloakk, sier Jakobsen Enodd.

Kafe

Ekteparet kjøpte utbyggingsområdet fordi de selv ønsker å bygge hus på Løvset. Dessuten har de en drøm om å starte kafé og pub, og det håper de å kunne starte i et kombinertbygg de skal sette opp ved gårdsbruket på eiendommen.

Flere andre grunneiere har meldt sin interesse for å sikre adkomst til sine eiendommer med tanke på senere utvikling av eiendommene. Ifølge reguleringsplanen som Solem arkitektur jobber med, blir eiendommene til Magne Riseth, Asbjørg og Bjørn Strømgren, Kristin Skånøy, Ivar Skarsem, Atle Martin Hagen og Anne B. og Ole A. Gundersen berørt av planen.

Sarah Jakobsen Enodd og Hallstein Jakobsen Enodd har dannet selskapet Sarai eiendom, og er i gang med nytt boligfelt på Løvset. Foto: privat