Lørdag var det duket for Øyadagen på Øya videregående skole på Kvål, og flere hundre familier deltok på diverse aktiviteter.

Dagen er en årlig tradisjon, som trekker mange besøkende både fra nærområdene og fra steder langt utenfor Trøndelag. Øyadagen er altså et arrangement som passer for mange.

Tidligere Øya-elever benytter gjerne anledningen og tar med seg familien hit, og treffer samtidig igjen gamle lærere og medelever.

Delaktige

Rektor Hallgeir Solberg var godt fornøyd med den årlige dagen. - Det er svært takknemlig å invitere folk hit, spesielt barn. Vi ser de koser seg med traktorene, dyra og den store plassen vi har, sier rektoren. Han forteller også at det elevene har vært svært delaktige i planleggingen og gjennomføringen av dagen. - Våre elever har jobbet spesielt med det her den siste uken for at alt skal bli bra. Mange folk har tatt turen hit og det er viktig for oss at folk trives.

Kommet helt fra KongsvingerØya har fått på plass ny ridehall og fjøs. Det gjør at skolen har blitt svært attraktiv, og rektoren forteller at noen har reist langt for å overvære dagen. - Noen har reist veldig langt for å være her. Noen fra nabofylker, men noen har reist helt fra Kongsvinger for å få med seg informasjon for det som skal foregå fra høsten av, sier Solberg.