Nye tall fra Private Barnehagers Landsforbunds (PBL) nye side enbedrebarnehage.no viser at kommunene i Sør-Trøndelag prioriterer barnehagebarna svært forskjellig.

Under snittet

Bemanningen i kommunene i Sør-Trøndelag varierer fra 3,8 barn per ansatt til hele 6,3 barn per ansatt. Snillfjord kommune er best i klassen, mens Trondheim og Klæbu har den dårligste bemanningen av alle kommunene.

Både Melhus og Midtre Gauldal befinner seg på nedre halvdel blant fylkets 25 kommuner. Med henholdsvis 6 og 6,1 barn per ansatt ligger de to på 16.- og 19.-plass.

Tetthet på 37 prosent

Pedagogtettheten varierer fra 46 prosent pedagoger i den beste kommunen, Ørland, til 20 prosent pedagoger i Osen kommune. Midtre Gauldal har en tetthet på 37 prosent, mens Melhus skilter med 36 prosent.

Tilskuddet til barn i private barnehager varierer fra 216.015 kroner per barn i Røros kommune til 165.322 kroner per barn i året i Ørland. I Melhus kommune har de et tilskudd på 167.340 kroner, mens det i Midtre Gauldal ikke er tilskudd, ifølge PBL.

Vil synliggjøre utfordringer

Gjennom sin nye nettside ønsker de å sette søkelyset på kvaliteten i norske barnehager, og å gjøre viktige opplysninger om kommunenes prioriteringer tilgjengelig for alle interesserte.

Slik vil landsforbundet synliggjøre de store lokale forskjellene, og hvordan dette påvirker barnehagenes mulighet til å levere et trygt barnehagetilbud med høy kvalitet.

SJEKK DEN FULLSTENDIGE OVERSIKTEN OVER BEMANNING OG TILSKUDD I SØR-TRØNDELAG HER.