Solem Arkitektur har søkt Melhus kommune om å få heve fortauet utenfor Høvdingplassen eller miljøgata på strekninga utenfor bygget. Årsaken til søknaden er en høydeforskjell på 40 centimeter på nordsida av bygget.

Høydeforskjellen fører til at utbyggeren ikke klarer å innfri kommunens krav om universell utforming, og da får utbyggeren heller ikke varig brukstillatelse.

Ute eller inne

Virksomhetsleder Guri Vik opplyser at utbyggeren enten må tilrettelegge utendørs eller innvendig i bygget slik at funksjonshemmede kommer seg inn og ut av bygget.

For å løse en utvendig tilpassing, har Solem arkitektur søkt om å få heve fortauet og miljøgata. Heves bare fortauet, vil den som parkerer i parkeringslomma, ikke få opp bildøra på den sida inn mot fortauet og kommunen mener det blir vanskelig å brøyte på et fortau som buler.

Både rådmannen og Statens vegvesen har anbefalt komite for teknikk og miljø å si nei til heving av fortauet og miljøgata.

Eier ikke gata

Da komite for teknikk og miljø skulle behandle søknaden i torsdagens møte, ble saken trukket.

- Jeg lurte på hvorfor kommunen skulle behandle en søknad for en vei som kommunen ikke eier, sier komiteleder Mikal Kvaal (H).

I forkant av møtet hadde konstituert rådmann Morten Bostad undersøkt med fylkeskommunen om Melhus kommune var rette adresse.

Fylkeskommunen eier miljøgata siden den er nedklassifisert fra riksvei til fylkesvei. Melhus kommune skal nå sende over søknaden fra Solem arkitektur til fylkeskommunen.

- Alle skjønner at det vil bli meget dyrt å bygge om innvendig fordi det kan bli behov for heis, og jeg skjønner hvorfor de vil heve miljøgata. Miljøgata må uansett heves fordi den er for lav, sier Kvaal.

Kvaal viser til at miljøgata har fått en midlertidig løsning etter at den ble gravd opp for å få reparert kloakkrøret som utbyggeren fylte med sement. Utbyggeren mener at de ikke er skyld i at dette skjedde.

Innflytting i bygget kan starte fordi utbyggeren har fått midlertidig brukstillatelse. Trønderbladet har på nytt forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Rune Storm i Ruta som er en av eierne av bygget, uten å lykkes.