Onsdag morgen fortalte Jørgen Ingebrigtsen til Trønderbladet at han fikk stanset to unger i 8-10-årsalderen, som tirsdag var i ferd med å klatre over et gjerde ved jernbanesporet i Melhus sentrum. Hendelsen så han fra taket av Kroa eldresenter der Ingebrigtsen og andre ansatte i H-Bygg akkurat er ferdig med å skifte taket.

Ingebrigtsen fikk ropt ut til ungene at de ikke måtte gå inn på sporet. Sekunder etter kom et tog.

Straks Jernbaneverket ble gjort oppmerksom på hendelsen av Trønderbladet, rykket ansatte ut for å se på stedet der Ingebrigtsen så ungene. Ingebrigtsen har også observert at det er hull i gjerdet like ved den sikringsboksen ungene klatret oppå for å komme seg over gjerdet. Gjerdet er bare 1,40 meter høyt.

- Vi reagerte så raskt vi kunne da vi fikk henvendelsen fra Trønderbladet, og vi tar en helhetsvurdering av forholdene på stedet, sier kommunikasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket.

Ansatte har vært på stedet for å vurdere sikkerheten. Jernbaneverket har ansvar for gjerdet langs jernbanelinja.

- Selvsagt har vi ansvar for sikring. Men sikringsboksene tror vi ikke hører til Jernbaneverket. Vi er veldig takknemlige for at Ingebrigtsen varslet gjennom avisa, sier Svinsås.

Svinsås understreker at det er meget farlig å gå inn på sporet. Gjennom døgnet er det mange tog enten det er persontog, godstog eller arbeidstog som passerer.

Moralsk ansvar

- Det er selvsagt forbudt å klippe hull i gjerdet, og den som gjør slikt, har et moralsk ansvar, forteller Svinsås.

Svinsås minner om at foreldre har ansvar for å gi ungene gode holdninger.

- Unger skjønner ikke hvor farlig det er å bevege seg inn på jernbanesporet, sier Svinsås.