Mandag åpnet Statens vegvesen tilbud på jobben med å breddeutvide 700 meter av E6 mellom Rostad og Håggån i Melhus.

Tre entreprenører vil bygge E6 i Melhus:

  • BL entreprenør - 10.717.974,-

  • Winsnes Maskin & Transport - 10.880.452,60,-

  • Søbstad - 13.507.798,-

Midtrekkverk

Arbeidet gjelder breddeutvidelse av E6 med bygging av midtrekkverk på en 700 meter lang strekning mellom Rostad og Håggån. E6 skal opparbeides i en totalbredde på ca. 12,5 meter og det skal monteres midtrekkverk. Breddeutvidelsen skal skje på begge side av eksisterende veg.

Som en del av prosjektet skal det også bygges en kilometer ny lokalveg på den samme strekningen, i tillegg til busslommer og støyskjermer.

Åpner ferdig bru

I fjor høst stod betongbrua over E6 klar. Jobben som skal gjøres i vår og sommer omfatter flytting av 25.000 m3 løsmasser som skal legges ut i fyllinger inntil brua på begge sider, slik at den blir åpnet for landbrukstrafikk og gående og syklende som skal til bussholdeplassene eller til friluftsområdet ved Gaula.

– Vi er fornøyde med å ha fått tre tilbud. Nå skal vi kontrollregne tilbudene, og komme fram til hvem som får jobben. Vi regner med å skrive kontrakt om et par ukers tid, sier prosjektleder Janne Staulen Venes i Statens vegvesen Sør-Trøndelag i en pressemelding.

Nytt kjøremønster

Anleggsarbeidene vil starte i løpet av mai og bli ferdige til høsten. Det vil bli noen endringer i kjøremønsteret i anleggsperioden, så Statens vegvesen ber trafikantene følge godt med på skiltingen og ta hensyn til arbeidet. Når disse 700 siste meterne blir åpnet for trafikk har tre kilometer E6 fra Gyllan til Håggån fått midtdeler og planfri kryssing.

Her kommer det snart midtdeler. Foto: Gunn Heidi Nakrem