Melhus kommune har innhentet takst på Korsvegen næringspark, og taksten er betraktelig lavere enn tilbudsprisen til kommunen.

Årsaken til at kommunen har bedt om takst, er at kommunen har kjøpt Regnbuen friluftsbarnehage som leier hos Korsvegen næringspark. Leiekontrakten varer i ytterligere fire år, og kommunestyret skal 5. mai vurdere om kommunen skal kjøpe bygget.

Fusjon

Oppkjøpet av den private barnehagen gjøres for å få til en fusjon mellom den kommunale Eid barnehage og den private Regnbuen friluftsbarnehage. Lokalene til Eid barnehage er nedslitt, og skal fraflyttes i sommer. Overtakelsen av den private barnehagen skjer 1. august.

Korsvegen næringspark som også inkluderer fem leiligheter, er lagt ut for salg for 13 millioner kroner. Kommunestyret vedtok å innhente ny takst før politikerne 5. mai skal ta stilling til om kommunen skal kjøpe bygget. Arbeiderpartiet mener at kommunen heller burde bygge ny barnehage ved Eid skole, og det er også rådmannens anbefaling.

Taksten

Rådmannen innhentet først tilbud på utarbeidelse av tilstandsrapport og takst fra tre potensielle tilbydere. I saksframlegget til komite for liv og lære og komite for teknikk og miljø framgår det at Takst-Forum Trøndelag leverte det rimeligste anbudet og fikk oppdraget.

Ifølge takstrapporten har bygget en verdi på 7,28 millioner kroner, og dersom en legger leieinntektene til grunn er verdien 8,83 millioner kroner. Dette betinger ifølge en av eierne at leieinntektene heves og blir mer representative. Bygningsmassen er i stort sett god stand med noen anmerkninger ifølge takstrapporten. Opplysninga kommer fra rådmannen.

Rådmannen har bedt Eggen arkitekter vurdere mengden areal i barnehagedelen sammenlignet med arealkrav ved bygging av nye barnehager. Vurderinga viser at dagens Regnbuen barnehage har et arealunderskudd på 250 kvadratmeter når barnehagen er godkjent for 86 barn over tre år.

– Arealene som i hovedsak er mangelfulle, er fellesrom, garderober for barna, administrasjons- og personalrom samt lager og renholdssentral. Utearealet er også noe for lite gitt dagens krav, mens avdelingsarealet har noe overskudd, skriver rådmannen som er representert ved virksomhetsleder Morten Børseth.

29 millioner

Rådmannen har tidligere anbefalt politikerne å bygge ny barnehage, og gjentar denne anbefalinga igjen. Ifølge rådmannen vil en ny barnehage koste 29 millioner kroner.

I forrige uke godkjente formannskapet bygningsmassen der barnehagen og leilighetene er. Da Korsvegen næringspark ble lagt ut for salg, gjorde kommunen eierne oppmerksomme på at bygningsmassen fortsatt ikke var godkjent fordi eierne ikke hadde søkt om dispensasjon.