100 grunneiere var invitert til grunneiermøtet Statens vegvesen arrangerte på Lundamo mandag kveld, og mange møtte opp. Da fikk de vite at Statens vegvesen nå har bestemt seg for hvor hovedlinja for ny E6 fra Melhus til Ulsberg skal gå.

Blir revet

To av dem som allerede vet at de mister huset, er ekteparet Inger og Anders Losen.

- Huset vårt blir revet, og vi har hatt takst. Vi er hardt rammet. Dette er tragisk, sier Inger Losen.

Tomta til eneboligen som ligger i Losengrenda på Kvål, er skilt ut fra gården Sørstu. Gården er tatt over av Ann Kristin Losen Moholdt og Geir Moholdt, og de får redusert arealet med dyrkamark med 80 prosent.

Skjebnen til gården og eneboligen går hardt innpå Anders Losen. Han har ligget søvnløs mange netter.

Foreløpig vet ikke ekteparet Inger og Anders Losen annet enn at huset deres blir innløst.

- Vi holder delvis på å se etter tomt slik at vi kan bygge nytt hus. Vi har ikke lyst til å bo i leilighet, og for Anders blir det vanskelig å bo i leilighet når han har traktor og verksted der han kan pusle med sitt, forklarer Inger.

Har et håp

Anders Losen har et håp om at ny E6 likevel ikke skal gå gjennom Losengrenda.

- Det finnes andre alternativer, og jeg håper fylkesmannen gjør jobben sin, sier Anders.

Assisterende prosjektleder Vigdis Espnes Landheim sier til Trønderbladet at vegvesenet ikke har hørt noe fra fylkesmannen om at veilinja skal flyttes, og at vegvesenet jobber etter den veilinja som er tegnet. Under grunneiermøtet forklarte delprosjektleder Magnhild Rømyhr at kommunestyret skal vedta den endelige veilinja.

Det er ventet å skje neste vår. Før den tid skal vegvesenet lage en teknisk plan og fremme forslag til reguleringsplan. Forslaget skal ligge ute til høring i seks uker, og vil ifølge vegvesenet komme rundt årsskiftet. Et eget støysonekart skal lages senere i år, og dette vil vise om boliger må innløses fordi støynivået blir for høyt. Vegvesenet opplyste også at noen kan måtte bo midlertidig et annet sted i anleggsperioden.

Statens vegvesen viste fram kart for de ulike grendene, og dette er fra Losen og Kåsen på Kvål. Det viser også krysset som er planlagt over mot sørsida av Ler sentrum.