Foreldrene til ungene, som er bosatt på Egga Gård i Sandalen på Støren, tok personlig kontakt med kommuneadministrasjonen den siste uka i februar med sterkt ønske om trafikksikkerhetskyss langs gårdsveien fra krysset ved fylkesvei 30 og fram til boligen.

– Skremmende situasjoner

Begrunnelsen var trafikksituasjon langs gårdveien, med tungtrafikk knyttet til drift av Moe Steinbrudd. Foreldrene ga uttrykk for engstelse for at barna ferdes i veibanen der det også er trafikk av store lastebiler.

Foreldrene har forklart at de yngste barna ikke er like observante som de eldre når det gjelder å forstå faren med en stor lastebil i fart.

Mer betryggende

Veien ble under befaring påvist å ha bratte skråninger på begge sider og ingen god veiskulder. Særlig på glatt vinterføre møter de utfordringer.

– Sett ifra et helseperspektiv er det positiv at barn blir oppmuntret til å gå, men slik forholdene er langs gårdsveien på ettermiddagen når det er glatt, vil det være mer betryggende å bli kjørt fram til bopel – særlig for de yngste, mener rådmannen.

Veien er imidlertid planlagt utbygd til seks meters bredde. Når dette skjer vil ordningen bortfalle.

Etter opplysninger fra skolefaglig rådgiver vil kommunens kostnad beløpe seg til omtrent 7.000 kroner ut skoleåret 2014/15. Kostnaden skal dekkes gjennom budsjettet til Støren barneskole.