I en enstemmig høringsuttalelse Melhus formannskap har gjort om pelsdyrnæringa, heter det at politikerne anerkjenner jobben pelsdyrbøndene i kommunen gjør.

- God dyrevelferd

- Gårdene kjennetegnes av god dyrevelferd og bønder med stort engasjement og mye kunnskap. Alle er tilknyttet fast veterinær med fast oppfølging, heter det i uttalelsen.

Ifølge uttalelsen har Melhus sju pelsdyroppdrettere og landets største anlegg for pelsing av rev. De sju oppdretterne omsatte for 6,5 millioner kroner, og skatteinngangen var på omtrent 1,1 millioner kroner. Fem av bøndene har pelsdyr som tilleggsnæring.

- Pelsdyrbøndene i Melhus er opptatt av åpenhet, og har ved flere anledninger hatt besøk fra gjester som er interessert i å se og lære. De praktiserer en uskreven regel om at alle er velkommen på besøk, står det i uttalelsen.

Formannskapet oppfordrer landbruks- og matministeren om å sikre næringa trygge rammebetingelser slik at den kan fortsette å utvikle seg og gi arbeidsplasser og inntekter til familier og kommunen.

- Avløsertilskuddet er viktig for å ivareta også pelsdyrbøndernes rett til anstendige arbeidsforhold. Å kutte fraktutjevningstilskudd vil kunne gi en uheldig dominoeffekt hvor små gårder forsvinner først, og at fôret blir dyrere for alle. Det er en utvikling vi ikke ønsker oss, uttaler formannskapet.