NSB er så misfornøyd med de tomme togene mellom Lundamo og Trondheim, at de har fått stoppet busstilbudet på samme strekning.

Det betyr at de som reiser med rute 340 og rute 38 på denne strekninga, må belage seg på å ta toget i framtida. For brukere av rute 340 (Størenbussen), vil det bli omstigning på Lundamo.

Dobbeltkjørng

– Det er dumt at buss og tog går parallelt. Dette er viktig for å få opp bruken av tog, og for å få gjennom dobbeltspor, sier fylkespolitiker Torhild Aarbergsbotten (H) med samferdsel som spesialfelt.

Høyre har vært en forkjemper for styrking av togtilbudet, og regjeringa har støttet NSBs ønske om en femdobling av togtilbudet mellom Melhus og Trondheim. Imidlertid har folk i liten grad benyttet seg av det gode togtilbudet, og nå har NSB fått gjennomslag for at det gode busstilbudet med rute 38 skal vekk. Det vil skje straks over påske når folk er tilbake igjen fra påskeferien og klar til å bruke bussen for å komme seg på jobb eller skole.

– Jeg vokste opp i Sogn og Fjordane og er bosatt på Ørlandet, så da er tog ikke så aktuelt. Imidlertid bruker jeg flytoget til Værnes, sier Aarbergsbotten.

Tar selv bussen

Melhusbyggen Per Olav Skurdal Hopsø som er fylkespolitiker for Arbeiderpartiet, hilser også endringa velkommen. Fylkeskommunen har måttet skjære ned på busstilbudet på grunn av store overskridelser. Skurdal Hopsø som bor på Løvset, vil merke endringa på kroppen.

– Til daglig tar jeg buss til jobben i Fylkeshuset i Trondheim, og det går ikke tog dit. Hvis toget hadde svingt innom, ville jeg ha tatt toget oftere, forklarer Skurdal Hopsø.

Gjennomslaget til NSB betyr at noen får lengre vei å gå ettersom de må komme seg til en togstopp, og det kan bli en forverring av parkeringsproblemene.

– Vi har jo føtter å gå på, og dette er et folkehelsetiltak. Fylkeskommunen har også ansvar for folkehelse, og de 10 første som ringer AtB, vil få en gratis treningsdress med AtB’s logo på, sier Skurdal Hopsø.

Trønderbladet har forsøkt å få tak i ledelsen i AtB for å høre deres reaksjoner, og de var i går ikke tilgjengelige. Det var heller ikke stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland (H) som uttrykte stor glede over femdoblinga av togtilbudet da det ble innført i desember.

Togsatsing har vært en kjernesak for Høyre, og en av talspersonene er førstekandidaten Torhild Aarbergsbotten.
Et fint folkehelsetiltak, synes melhusbyggen Per Olav Skurdal Hopsø (Ap).