To og et halvt år er gått siden elevene ved den populære VG2-linja fikk et permanent øvingsfelt i det gamle grustaket Kvasshyllan på Støren.

Adgangsveien har derimot ikke vært optimal, og i høst varslet Sør-Trøndelag fylkeskommune oppstart av arbeidet med en reguleringsplanendring for å endre adkomsten. Nå er planen ute på høring, med frist 13. mai.

Ny trasé

Slik veien opp til området er i dag, er den både bratt og vanskelig å komme fram på. Den nye planen legger om traséen og flytter veien 200 meter nordover i en sløyfe for å bedre stigningsforholdene.

– Får vi endret oppkjørselen slik at den kommer lenger opp i den private veien ved anlegget, vil det ikke bli så vanskelig å komme fram. Særlig på vinteren kan det bli glatt, uttalte avdelingsleder for yrkesfag på Gauldal videregående skole, Kirsti Hagenes, til Trønderbladet da planarbeidet ble igangsatt i slutten av september.

Hvis ikke betydelige innvendiger kommer før høringsfristen går ut, ser det nå ut som videregåendeelevene får det som de vil. Det etter en periode med mye usikkerhet.

Endelig løsning

Allerede i 2008 fikk de tillatelse fra kommunen til å bruke det gamle grustaket Kvasshyllan, men vedtaket ble opphevet etter klage fra Fylkesmannen. Da inngikk de en avtale med Mesta om å bruke området for mobilt asfaltverk på Frøsetøran, noe de var svært fornøyde med.

Men – på grunn av problemer knyttet til landbruksformål, generelt jordvern flomproblematikk og nærheten til Gaula, viste det seg vanskelig å få til en permanent ordning på Frøsetøran. Etter en ny runde med behandling, fikk de etter hvert allikevel til en løsning på Kvasshyllan, der det nå har vært full aktivitet i to og et halvt års tid.

– Vi startet opp med en gang reguleringsplanen var godkjent. Fasiliteter har blitt bygd underveis, men området har blitt brukt flittig selv om ikke alt har vært ferdig. Eksamener har blitt gjennomført, opplyser Hagenes.

I fjor ble det satt opp et stort telt for blant annet å gjøre øvinger med rør i bakken. I tillegg er det kommet opp en brakke som brukes til både undervisning, garderober og pauserom.