Med mannskap i beredskap fra hyttene Samatun og Svarthåmmårn er Melhus Røde Kors klare for årets påske.

- Vi er behjelpelig med mye, ingenting er for lite eller for stort, sier Trygve Eggen. Han var med og startet hjelpekorpset i 1969, og er fremdeles en sentral person.

- Det er blitt en livsstil, og det som tiltrekker meg med dette arbeidet er møtet mellom mennesker. At vi er med og bidrar til en forskjell har vært, og er fortsatt en stor motivasjon, sier Eggen.

Utnytter hverandres ressurser

Og han gir mer enn gjerne komplimenter til mannskapet han jobber sammen med i Melhus Røde Kors, og sier de er flinke til å utnytte hverandres ressurser.

- Vi er alle gode til noe, og er flinke til å utnytte hverandres kvaliteter og kompetanse best mulig. Å hjelpe folk som trenger det, uansett om den man skal hjelpe har brukket et bein i skiløypa eller vi settes inn i en leteaksjon så føler vi at vi er med og gjør en forskjell, og det er viktig. Man kan aldri bli godt nok forberedt på eventuelle situasjoner man møter på, men vi kurses jevnlig for å øke vår kompetanse i å hjelpe folk i ulike situasjoner, sier Eggen.

Gjør seg synlig

Å vise folk at de er i nærheten er viktig for hjelpekorpset. Nick Andre Trotland mener synligheten bidrar til å senke terskelen for at folk tar kontakt.

- Det er mange som ikke vet så mye om det vi egentlig driver med, og i påska er vi kanskje mer synlig enn andre høytider og sørger for god bemanning på hyttene våre og ute i terrenget. Vi ønsker å være tilstede der folk er, slik at vi kan være behjelpelig dersom noe skulle skje. For flere av oss har det blitt en fin tradisjon at vi samles til beredskap i påska, og vi er en gjeng som trives godt sammen, smiler Trotland, som sammen med Eggen er en av de mest erfarne i hjelpekorpset.

Trygghet til å hjelpe

Øyvind Fossen er ett av de nyeste tilskuddene i Melhus Røde Kors, og forteller at kompetansen han har tilegnet seg gjennom hjelpekorpset har hjulpet ham til å bli tryggere på seg selv.

- Når det oppstår situasjoner er det lett for mange å bli usikker på hva man skal gjøre. Etter at jeg ble tatt opp i hjelpekorpset føler jeg føler jeg meg tryggere på hva jeg skal gjøre i situasjoner der folk behøver hjelp, og det er selvfølgelig godt å kjenne på at man er til hjelp for de som trenger det, sier Fossen.

I påska er Melhus Røde Kors tilgjengelig fra hyttene Samatun og Svarthåmmårn fra palmehelga og hele den stille uke fram til 2.påskedag.