25. mars vedtok Støren kirkelige fellesråd å stenge tårnet i Støren kirke, med umiddelbar virkning. De som venter på at påskehøytiden skal ringes inn, vil derfor lytte forgjeves.

Farlig arbeidsplass

Årsaken til stengingen er manglende sikkerhet for den som skal bevege seg i tårnet. I flere år har tårnet vært vurdert som en farlig arbeidsplass. En har lett etter fysiske tilpasninger, men det er lite en kan gjøre i et så gammelt bygg før en møter restriksjoner hos riksantikvaren, skriver sokneprest Oddbjørn Stjern og fellesrådsleder Jens Ivar Gynnild i en pressemelding.

Må stå over en sjakt

Nå har det imidlertid kommet nye tekniske løsninger som krever mindre inngrep, og det kan dermed installeres automatisk ringeanlegg. Når arbeides det med å finne penger til et slikt anlegg. Inntil det er på plass, er arbeidsplassen vurdert så farlig at tårnet blir stengt.

Normalt har kirketjeneren klatret flere trapper og stiger for å komme opp til klokkene. Når han så er oppe, må han stå på to pedaler, over en sjakt, for å sette klokkene i bevegelse. Dette har han gjort tre ganger for hver gudstjeneste. Dette blir det nå helt slutt på. Det blir heller ikke ringing innledningsvis før begravelser.

Får til litt lyd

Litt lyd blir det likevel. En snor fra orgelgalleriet opp til kolven på den ene klokka gir mulighet til enkeltslag. Det brukes to ganger hver gudstjeneste, og ved senking av båren under begravelser.