– Skal vi ha et godt lokaldemokrati, må alle lag av befolkningen være representert, sier Øystein Digre (42) til Trønderbladet.

Tirsdag kveld ble nominasjonslista for kommunevalget satt for Kristelig Folkeparti i Midtre Gauldal, og på topp står en mann som er godt kjent for mange i kommunen, men kanskje først og fremst som daglig leder i familiebedriften Digre Transport.

– Jeg synes representanter fra det lokale næringslivet er litt for dårlig til å stille opp, så nå har jeg lyst til å gjøre noe med det, sier listetoppen.

– Tar meg av snakkinga

Digre har tidligere erfaring som vararepresentant for KrF i Midtre Gauldal kommunestyre i perioden 2007-2011.

– Jeg er utrolig glad for at hun er med. Ingvild er ung og godt utdannet. Hun har studert statsvitenskap og har nok det klokeste hodet av oss to, sier han og ler.

– Jeg får heller ta meg av snakkingen.

Buseth er ferdig

Nåværende kommunestyrerepresentant Harald Buseth har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg etter 12 år i politikken.

– Jeg slutter helt og holdent, bekrefter han overfor Trønderbladet.

– Det har vært en interessant tid, men når vi har såpass flinke og nye folk som har lyst til å ta over, så er jeg langt fra bekymret for fremtiden. Det er mange flinke folk i KrF, og det blir spennende å se utover hva som skjer etter at Høyre skiftet side og brøt samarbeidet med oss, Arbeiderpartiet og Venstre under budsjettfremlegget i høst. Det er greit å skifte side i forbindelse med et valg, men å bryte avtaler midt i en periode oppleves som både uryddig og urealt.

Reformskepsis

Øystein Digre mener han har litt å leve opp til når han til høsten håper å ta over Buseths stol i kommunestyret.

– Han har vist seg som en grundig type som har satt seg svært godt inn i sakene. Jeg håper å kunne følge opp det, sier toppkandidaten.

Som privat næringsdrivende i transportsektoren er Digre naturlig nok opptatt av å kjempe for bevilgninger til gode veier i kommunen. En annen viktig målsetting er å bevare lokalsamfunnet og bygdene i Midtre Gauldal.

– Jeg er jo fra Singsås sjøl, og vet hvor viktig det er for folk at vi tar vare på og bygger opp om de lokale initiativene både i Budal, Singsås og Soknedal, sier han.

– Når det gjelder kommunereformen mener vi først og fremst at Midtre Gauldal skal beholdes som egen kommune. Vi har en anstrengt økonomi, og jeg som har egen bedrift vet hvor kostbare slik store forandringer kan være. Jeg er skeptisk til sammenslåing.

Digre sier han vil avvente valgresultatet før han spekulerer i eventuelle nye sammensetninger i kommunestyret etter valget.