Gir skyting av lerduer på skytebanen i Skjetnemarka i Melhus forurensning?

Fylkesmannen har ventet i 1, 5 år på å få orientering fra Melhus kommune om etterlyst oppfølging fra Melhus kommune om mulig forsøpling av skytebanen på grunn av lerdueskyting.

I et brev brev datert 13. januar, etterlyser rådgiver Even Buvarp Helsingen hos Fylkesmannens miljøvernavdeling, kommunens oppfølging av en henvendelse datert 11. september 2013.

Grunneiere

- Fylkesmannen er nå kontaktet av grunneier som har informert om at det så langt ikke er iverksatt noen tiltak for å få bukt med forsøplingen på området, skriver Buvarp Helsingen i brevet til miljøvernrådgiver Jan Henrik Dahl i Melhus kommune.

I brevet ber miljøvernavdelinga om en snarlig tilbakemelding.

Tilbakemeldinga kom etter fem dager, og da beklager miljøvernrådgiver Jan Henrik Dahl sen tilbakemelding på henvendelsen. Han viser mengden forurensningssaker i starten av året.

Har hatt møte

Dahl opplyser i brevet til Fylkesmannen at Melhus kommune har hatt møte med Melhus jeger- og fiskeforening 12. januar i år hvor situasjonen rundt mulig forurensning ble gjennomgått. Melhus kommune planlegger å innkalle grunneiere og foreninga til et samordningsmøte før sommeren for å gå gjennom resultater fra kommunens prøvetaking i Skjetnbekken i fjor og i år.

- Melhus kommune har tatt Skjetnbekken inn i sitt Vannovervåkingsprogram for 2014-2016. Resultater så langt er positive, og viser kun lave konsentrasjoner av tungmetaller som ikke forventes å øke biologiske effekter, skriver miljøvernrådgiver Dahl i brevet.

- Ikke miljøtrussel

Miljøvernrådgiveren viser til forskningsrapporter, og han konkluderer med at eventuell forurensning fra lerduer ikke forventes å utgjøre noen miljøtrussel.

Videre slår Dahl fast at Melhus kommune ikke anser lerduer fra et etablert skyteanlegg som forsøpling. Han bebuder at kommunen vil følge opp med miljøtilsyn i dialog med Melhus jeger- og fiskeforening og grunneiere.