- Vi er interessert i å ta del i veksten som kommer, sier varaordfører Bjørn Enge (H).

Tirsdag dro en politikerdelegasjon med Oslo-toget, og med seg hadde de med lokale politikere og representanter for transportnæringa. Delegasjonen ble ledet av stortingspolitiker Linda C. Hofstad Helleland. Hensikten er å se på utfordringer enten det gjelder den nye godsterminalen eller persontransport. I to dager er samferdselspolitikere fra regjeringa på togtur i ulike deler av Sør-Norge.

En av dem som var med toget, var varaordfører Bjørn Enge som gikk av på Støren stasjon.

Sammen med Lill Harriet Sandaune (Frp) og regionsjef Roar Mehlum fra Norges Lastebileier-Forbund er han klar på at dobbelspor langs Dovrebanen er helt nødvendig av hensyn til utvikling av regionen.

- Dobbeltspor vil være viktig for utvikling av Midtre Gauldal. Ganske mange pendler til og fra Trondheim. Vi vil legge til rette for at folk kan bo fritt og godt i Midtre Gauldal, og så kan de pendle til jobb et annet sted. Slik det er nå, er det ikke spesielt lett å komme seg til Værnes om en bor i Midtre Gauldal, sier Enge.

Enge mener at alternativet er at ungdom flytter fra Midtre Gauldal fordi det blir for tungvint å komme seg til jobb.

Samferdselstilbudet vil bli stadig viktigere tror regionsjef Mehlum som mener politikerne må tenke på infrastrukturen når de planlegger nye bo- og næringsområder.

Med dobbeltspor vil det være mulig å øke kapasiteten på jernbanenettet.

- Dobbeltspor vil tvinge seg inn. Enten må Dovrebanen legges ned ellers så må politikerne satse på den. Vi kan ikke ha klattvis utbygging, mener Enge.

Regionsjef Mehlum støtter ønsket om dobbeltspor av hensyn til godstransporten, og han mener det må være bedre for folk å komme avslappet fram til jobben etter en togreise enn å stresse på overfylte bilveier.

- Uten dobbeltspor vil Dovrebanen bare bli en hyggelig turistreise, sier Mehlum.

Samferdselspolitiker Lill H. Sandaune er også for dobbeltspor, og hun mener at utbygging av dobbeltspor først må komme der det bor mest folk. Fylkespolitikerne har vedtatt ei anbefaling om at dobbeltspor først kommer på strekninga Trondheim-Heimdal.

Med på toget var politikere og representanter for transportnæringa (Bjarne Wist og Roar Mehlum).