Onsdag kveld i neste uke kan bli en aldri så liten merkedag på Støren. Da starter et helt nytt svømmetilbud opp for barn og unge - et tilbud de ikke har hatt på nitten år, ifølge instruktør Øystein Gaasvik.

– Jeg snakket litt med folkene nede i Størenhallen, og de mente det ikke hadde vært et ettermiddags- eller kveldstilbud der siden 1996, forteller han.

Godt rustet

Nå gleder han seg til å komme i gang og bli kjent med svømmelystne i området. 32-årige Gaasvik, som har bakgrunn som konkurransesvømmer og ble norgesmester i 2002, har nettopp startet opp firmaet Svømmepartner sammen med Tone Jensen (31), som også har vært aktiv svømmer.

De har begge lærerutdanning og bor på Heimdal, hvor Øystein også jobber som svømmelærer på Heimdal videregående.

– Vi lover høy kvalitet og god progresjon. Vi bruker et kjent opplegg som har lært tusenvis av små å svømme, sier han.

– Bassenget i Størenhallen er også veldig fint.

– Ikke bare unger

Støren blir første stoppested for Svømmepartner, som starter opp med to kurs - ett som går onsdag og søndag over fem uker, og ett på fredager som strekker seg over ti uker. Gruppene blir delt inn i ulike nivåer, der de aller yngste får de tidligste kurstidene. Aldersgrensen har de satt til fem år.

– Jeg håper dette er et etterlengtet tilbud på Støren, og at mange har lyst til å komme for å lære å svømme, sier Gaasvik.

– Vi  har også fått til en avtale med kommunen for å få til et tilbud for voksne. Det er nok ikke bare unger som har behov for dette.

Vannpolo?

Nå vil de to instruktørene gjerne ha tilbakemeldinger fra lokalmiljøet om det er noen kurs eller tilbud de ønsker at gruppa skal organisere.

– Det kan være alt fra crawl- og butterflykurs til voksenopplæring for nybegynnere, rene damekurs eller svømmetrening for triatlonutøvere, sier de.

– På sikt kan vi kanskje få til treningsgrupper innen svømming og vannpolo?