For andre år på rad fikk Norsk Kylling på Støren i fjor et tresifret underskudd før skatt. Det skriver Adresseavisen fredag.

Dette til tross for økt omsetning.

Opprydding

Årsaken til underskuddet er ifølge administrerende direktør Ole Robert Reitan en omfattende oppryddingsprosess i et selskap som var «uforsvarlig drevet».

– Å rydde opp var et «koste hva det koste vil»-spørsmål for meg. Vi selger hver tredje kylling i dette landet, og det må vi gjøre på en skikkelig måte, sier Reitan til Adresseavisen.

– Nå har det snudd, og vi vil gå med pluss i 2015.

Møter velvilje

I 2014 var det problemer både i fabrikken, ute i kyllingfjøsene og med kundene i butikken, men størst var problemene opp mot myndighetskrav og en lang liste med anmerkninger fra Mattilsynet. Jan Kåre Bjørkås i Mattilsynet avdeling Gauldal sier ting nå er mer på stell.

– Det er gjort mange utbedringer og forbedringer, og et kvalitetssystem er kommet inn etter at Rema ble eier. Nå møter vi en bedrift som har som intensjon å etterfølge regelverket og rydde opp, sier han til avisen.

Friskmeldt kylling

Den dramatiske nedgangen i kyllingsalget etter en lang periode med negative presseoppslag må også ta sin del av skylden, men salget skal nå ha tatt seg opp igjen etter at helsemyndighetene gikk god for kyllingen, ifølge Ole Robert Reitan.

– Norsk Kylling har utviklet en rekke nye produkter som gir bedre gevinst i produksjonen, sier han.

I tillegg er 125 kyllingbønder tilknyttet bedriften som produsenter.