19. mars og 24. mars kan folk igjen møte saksbehandlere i Melhus kommune som kan gi råd i bygge saker eller innvilge enkle søknader.

Den såkalte byggesaksaksjonen utføres på ettermiddagstid, og saksbehandlerere står klar i Melhus rådhus.

I fjor på omtrent samme tida holdt Melhus kommune den første byggesaksaksjonen for å forebygge ytterligere økning i antall byggesøknader. Kommunen lå på etterskudd i behandling av byggesøknader, og hadde tidligere erfart at mange om våren sender inn søknader om byggetiltak de planlegger å utføre om sommeren. Erfaringa var at en del søknader ikke var komplette slik at saksbehandlerne fikk tilleggsarbeid fordi søkerne måtte bes om supplerende opplysninger.

Under byggesaksaksjonen vil publikum få tips om hva de kan gjøre veien fra søknad til tillatelse kort og effektiv. Saksbehandlerne sitter klar i til sammen tre timer fordelt på 19. og 24. mars.

Kommunen inviterer særlig dem som planlegger å gjøre tiltak som tilbygg inntil 50 kvadratmeter, frittliggende bygning som ikke skal bebos, bruksendringer, sette opp skilt og reklameinnretninger, alminnelige driftsbygninger i landbruket og midlertidige tiltak som skal stå inntil to år. Eksempler på dette er garasje, riving av en gammel bygning eller at en kjellerleilighet skal bli en del av hoveddelen av huset.

- Vi håper mange tar turen for å få gjennomgått sin byggesøknad disse to dagene. Det vil bli servert kaffe og noe å bite i mens du venter på tur, opplyser Mellhus kommune.

Kommunen minner om at de forenklede byggereglene er utsatt til juli.