En melhusbygg har fått avslag på bygging av ei dukkestue i et boligfelt i Melhus sentrum fordi rådmannen i Melhus og fylkesmannen mener den blir for trafikkfarlig.

Dukkestua vil ifølge avslaget, hindre sikten slik at veifarende ikke ser om det kommer barn som skal til og fra en lekeplassen.

Melhusbyggen hadde planlagt å bygge ei dukkestue på ei tomt som grenser inntil lekeplassen, og sendte en søknad til Melhus kommune i fjor sommer. Avslaget er gitt på mannens søknad om dispensasjon fra byggegrensa som er fastsatt i reguleringsplanen for boligfeltet.

Barnas representant i Melhus kommune dro i fjor på befaring i boligfeltet, og hun kom fram til at hun ikke ville anbefale at melhusbyggen fikk tillatelse til å sette opp dukkestua. Årsaken var beliggenheten med nærheten til lekeplassen og at dukkestua ville komme i en sving. Hun pekte på at barn ikke klarer å mestre kompliserte trafikksituasjoner.

Mannen klaget på avslaget fra Melhus kommune, og han mente at dukkestua ikke ville påvirke sikten eller lagringsplass for snø. Han mente at det var andre plasser i området som hadde verre siktproblemer. Melhus formannskap mente det samme som barnas representant da saken var oppe i november i fjor, og viste til siktproblemene.

Saken ble så sendt over til fylkesmannens kontor, og i desember kom svaret derfra. Da ble det nytt avslag, og dette avslaget kan ikke påklages. Brevet fra fylkesmannen ble lagt fram for formannskapet under møtet sist tirsdag.

Fylkesmannen støttet kommunens konklusjon om at trafikksikkerhet veier tyngre enn byggerens ønske om plassering av dukkestua. I brevet peker fylkesmannen også på at mannens garasje allerede tar en del av sikten i svingen. Dersom lekestua skal bygges, bør den settes opp på den sørlige delen av mannens tomt, mener fylkesmannen.