Ordningen med grønne tjenester og Inn på tunet er ment som en hjelp for elever som står i fare for å droppe ut av skolen, og mennesker ellers som er i en vanskelig fase i livet.

I Melhus og Midtre Gauldal er tre tilbydere godkjent. Dette er Fritz Arne Haugen på Kvål, Arnstein og Ane Moen i Budal og nylig ble også Halfdan Stendahl og Astrid Sæther på Melhus godkjent. I tillegg er det to til som er under godkjenning.

Vellykket satsing på Kvål

Skjetlein grønt kompetansesenter og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag inviterer til en konferanse om muligheten for grønn omsorg i skole og arbeidsliv, i en erfaringskonferanse om Inn på tunet den 25. og 26. mars.

Dette er en konferanse for både kjøpere og tilbydere av Inn på tunet-tjenester, og her trekkes de gode eksemplene fra eksisterende tilbud inn.

En av dem som skal fortelle om sine erfaringer er Fritz Arne Haugen. Han holder et halvtimes langt foredrag, som omhandler sitt tilbud til ungdomsskoleelever i Melhus kommune. Han har lyktes med å tilby et tilpasset opplegg til elever som trenger andre omgivelser som læringsarena, for å komme gjennom seg gjennom de siste årene i grunnskolen.

Innholdsrikt program

De andre foredragene under konferansen vil også kretse rundt temaene om hva slike tilbud kan ha å si for både barn og unge som står i fare for å droppe ut av skolen, og for de mange som allerede har havnet i en vanskelig situasjon og strever med å finne sin plass i samfunnet.

Kari Frøseth fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag vil snakke om hva Inn på tunet er. Tiu Similä fra Bjørkelangen gård forteller om sju års erfaring med konseptet «Hest og Helse». Undervisningsinspektør Gerd Staverløkk fra Aune barneskole på Oppdal har ansvar for Inn på tunet som alternativ opplæringsarena ved skolen, og snakker om sine erfaringer med ulik bruk av dette som pedagogisk opplæringstilbud til elever med ulike behov. Bjørn Hvaleby fra Matmerk forklarer om godkjenningsrutinene for Inn på tunet-tilbydere, og hva det betyr at en gård har fått godkjenning.

Det blir to workshoper i løpet av de to dagene, med tema «Hva trenger de forskjellige partene for å få til et godt samarbeid», med vekt på samarbeid mellom tilbydere og NAV og skoler.

Påmelding til konferansen skjer via Skjetlein.