Statens vegvesen hadde lørdag kontroll på Sandmoen trafikkstasjon ved E6. Resultatet ble at 51 biler ble avskiltet, mens 77 av de bilene som ble stanset, var begjært avskiltet. Tre førere hadde ikke førerkort for tilhenger, og blir anmeldt, opplyser vegvesenet.

- Kontrollen ble holdt for å sjekke hvor mange som kjører bil som er begjært avskiltet. Vi synes antall biler med begjæring om avskilting, var altfor høyt, sier fagleder Jan Ivar Moen i Statens vegvesen.

I løpet av noen timer ble personbiler som kom sørfra på E6 og retning Trondheim, vinket inn på kontrollstasjonen. 77 av bilene hadde begjæring om avskilting. Sjåførene fikk tilbud om å ordne opp på stedet om de ikke hadde betalt forsikring eller vise fram bevis for at periodisk kjøretøykontroll var utført. 26 fikk ordnet opp og kunne kjøre videre, mens 51 fikk bilen avskiltet.

Å få på plass bilskiltene vil koste penger. Først må sjåføren betale påskiltingsgebyret på omtrent 1400 kroner, og så må årsaken til begjæring om avskilting, ordnes opp i. Det kan for eksempel være reparasjon av bilen for å få den godkjent eller at en betaler omregistrering. Å kjøre uten forsikring, er ikke tillatt.

- Kommer en utfor ei ulykke og ikke har betalt forsikring, kan det bli veldig dyrt, sier Moen.

Når det gjelder kjøring med tilhenger, er en del ikke klar over at de må ha førerkort i klasse BE om bil og tilhenger til sammen overskrider ei viss vekt. Fagleder Moen forteller at folk kan gå inn på vegvesenets nettside der de finner en kalkulator som viser om det er nødvendig med førerkort klasse BE.