Stiftelsen UNI har gitt 20.000 kroner i støtte til Per Bjørn Foros og stamjordhuset i Singsås.

Pengene skal gå til restaurering av gulv og stubbloft.

Stampjordhuset er et eksempel på byggemåte når det mangler materialer. Det ble satt opp i perioden 1947-1955 av Per P. Foros som er onkel til Per Bjørn Foros. Byggeren var utdannet byggmester og snekker, og var også redaktør av Arbeidets Rett på Røros.

Siden det var mangel på byggematerialer i tre etter krigen, ville Foros vise at det var mulig å bygge hus av jord. Ifølge ei pressemelding fra Stiftelsen UNI som 11. februar bevilget støtten til huset, er stampjordhuset laget av jordtypen podsoll og litt leire. Jorda er stampet, og henger sammen uten bruk av vann. Utvendig er huset påført steinkulltjære og deretter malt.

Etter det stiftelsen har oversikt over, er huset Liland i Singsås trolig det eneste våningshuset ava jord i Sør-Trøndelag. I 1976 skjøtet Per Foros over eiendommen til sine nevøer og nieser, og i dag er det igjen tre av de 11. Per Bjørn Foros holder tilsyn med huset. Det benyttes av lokale lag og foreninger. Fylkesantikvaren besøkte huset i 2012, og betegnet det som unikt.