Per Eyvind Tellugen, operativ leder ved Vassfjellet, er redd konkurransen mellom skisentrene i regionen vil føre til færre oppgraderinger. Gunn Kari Hygen, styreleder i Trondheim Skiklubb, tror derimot Vassfjellet vil få stor nytte av et alpinanlegg i Gråkallen.

– Det mangler rekrutteringsanlegg i Trondheimsområdet, Vassfjellet mangler mindre anlegg rundt seg som rekrutterer, sier Hygen.

– Ødelegger litt

Hun vet ikke om det vil bli billigere i Gråkallen enn i Vassfjellet, men sier at alle har godt av konkurranse. Videre forteller Hygen hun har håp om at Vassfjellet kommer til å investere. Per Eyvind Tellugen har jobbet i Vassfjellet over 30 år, og vet at det koster å drive et alpinanlegg.

– Jeg har selv jobbet her i Vassfjellet siden 1983, så jeg vet det koster å drive. Hver og en kunde som drar opp til Gråkallen er en kunde hos oss. Jeg tror ikke det vil bli noen oppgraderinger av anleggene i nærheten, med tanke på stolheiser og sånn. Det ødelegger litt for hele regionen, det er ikke å komme fra, sier Tellugen.

Bra med konkurranse

Andreas Åsrønning, Adrian Folstadli og Sander Nordang fra Kvål synes det er kult det kommer flere alpinanlegg. De håper anlegget i Vassfjellet og Gråkallen fører til lavere priser.

– Det er bra Vassfjellet får litt konkurranse, om det fører til at prisene senkes vil flere kunne ta seg en tur opp i bakken, sier Adrian Folstadli.

– Det er jo flott med flere muligheter, det er ingen tvil om det. Det å dra til Gråkallen innimellom kan jo bli artig det, men Vassfjellet vil for alltid være størst. Jeg håper det kommer enda høyere og flere hopp i Vassfjellet, forteller Sander Nordang.

Åsrønning, Nordang og Folstadli er sikre på at Vassfjellet vil bli enda bedre. Det er dit de kommer til å ta turen, fordi de ser mørkt på å måtte betale haugevis med bompenger bare for å komme seg til Gråkallen. Derimot alpinungdommen fra Trondheim jubler. Børge Johan Halleraker og Jørgen Holthe Moe ser kun fordeler med å få et alpinanlegg nærmere hjemstedet deres.

– Det blir jo enklere å komme seg opp i et alpinanlegg, også slipper vi å betale så masse bompenger for å komme oss til Klæbu, sier Børge Johan Halleraker.

Les mer i papiravisa!