Den nye flertallsgruppa i Midtre Gauldal mener likvitetsproblemene til kommunen burde ha vært kjent før budsjettet for 2015 ble behandlet,og mandag tar de dette opp i kommunestyret.

I sakspapirene til kommunestyremøtet foreligger svaret fra ordfører Erling Lenvik på politikergruppas spørsmål om kommunens økonomiske situasjon. Konklusjonen til ordføreren er at måten kommunen har disponert sine likvide midler på, ikke er i strid med lovverket.

Kommunestyret ble da ikke orientert fordi situasjonen ikke ble oppfattet som kritisk, forklarer Lenvik i svaret på interpellasjonen fra politikergruppa.

Ordføreren mener at det er flere årsaker til kommunens pengeproblemer. I svaret til kommunestyret nevner han merforbruk i drifta over flere år, investeringer som er gjennomført uten låneopptak og her er eksempler Budal skole og Statoiltomta, aksjeinnskudd i blant annet Gauldal Energi, pensjonspremieavvik og tidspunktet for når tilskudd er utbetalt.

Lenvik forklarer at han 27. november i fjor ble orientert om kommunens likvide utfordringer, og 1. desember undertegnet han og rådmannen dokumenter for lån i Nordea. Driftskreditten ble utvidet fra 20 millioner kroner til 30 millioner kroner. Ordføreren fikk opplyst at rådmannen ville legge fram en sak for kommunestyret med likviditetsoversikt. Politikere ble 31. oktober orientert om pengeproblemene i regnskaps- og prognoserapporten, og formannskapet ble orientert 15. desember.

Ordføreren nevner også at penger er gått med til utvidelse av Støren barnehage, opprettholdelse av drifta innen pleie og omsorg i Singsås og Soknedal, investeringer på Budal skole, kjøp av Statoil-tomta og aksjeutvidelse i Gauldal Energi.