Inntil tidlig denne uken, ledet Jane Hofstad med knapp margin i finalen i Folkets tæpris 2015 i Midtre Gauldal, men Støren sportsskytterklubb kom på banen for fullt, og vant med 26 stemmers overvekt.

Sportsskytterklubben fikk 247 av stemmene, Jane Hofstad 221 og Diakoniutvalget på Støren fikk 121 stemmer.

På Melhus har det lenge vært klart at Geir Christian Lunde har vært favoritt, og han ledet frem til avstemningen ble avsluttet. Han fikk 166 stemmer, mens Harald Buerengen og Tor Arne Granmo fikk henholdsvis 113 og 91 stemmer.

– Pengene skal gå til ungdommen

Sportsskytterklubben er kjent for sitt store engasjement for unge skyttere, og etter at klubben kjøpte Folkets hus i Støren sentrum, har lokalene blitt et samlingssted. Her møtes medlemmene i klubben for å skyte, mens andre gjerne stikker innom for å ta en kopp kaffe og følge med på storskjermen for å se om skytterne treffer blink.

Mobiliserte krefter

Dette setter folk i Midtre Gauldal pris på, og Støren sportsskytterklubb har i løpet av de siste ukene blitt stemt frem som vinner av Folkets tælpris 2015.

– Pengene hadde jo gått til en god sak uansett, men vi er veldig glade for at vi vant, smiler leder for klubben, Arild Inge Wollan.

Han kan fortelle at da de så at avstemningen i Midtre Gauldal var så jevn tidlig denne uka, bestemte de seg for å mobilisere krefter, og prøve å vinne prisen på 50.000 kroner.

– Vi skal få til mye bra med disse pengene, sier Wollan.

En seier til fotballen

Geir Christian Lunde er ydmyk over avstemningsresultatet, som ble klart denne uken. Folket har talt: De synes ildsjelen som gjennom mange år har lagt ned utallige, frivillige arbeidstimer rundt breddefotballen i Melhus idrettslag, fortjener en ekstra påskjønnelse.

Selv er han helt klar på at dette er en «seier» til fotballen, og Melhus Cup spesielt, som han har tatt aktivt del i siden starten.

Inntil 2011 var fotballturneringen en del av Melhusfestivalen, og senere gjorde Melhus idrettslag turneringen til et eget arrangement. Det første året deltok 90 lag, og i fjor meldte 170 lag seg på.

Gir bort premien

De 50.000 kronene Lunde nå har vunnet, skal helt klart gå til fotballen, kan han fortelle, og fortrinnsvis til noe som kommer Melhus cup til gode.

– Vi har noen midlertidige telt som vi bruker som publikumstelt under cupen, i tilfelle dårlig vær. Jeg kunne gjerne tenkt meg en mer permanent løsning med tak, som kan brukes hele året. Telt er veldig vær- og vindavhengig. Men jeg må sette meg ned med fotballstyret og cupkomiteen nå, og så får vi diskutere hva pengene kan brukes på, smiler Lunde.

Målet er i alle fall å få til noe som flest mulig kan ha glede av lengst mulig.