Familieeide Romario invest har engasjert en rådgiver som kan hjelpe selskapet med å finne en aktør som kan være med på å utvikle Melhustorget.

Leietakerne i Melhustorget er blitt orientert om at eierne leter etter en ekstern aktør. Medeier Lars Erik Sjømo sier at det ikke er avklart om en potensiell aktør vil inngå på eiersida i form av en aksjepost.

- Det er vanskelig å vite hvilke krav en aktør vil stille. En mulighet er at aktøren får en liten aksjepost, sier Sjømo.

Utvidelse

I to år har eierne arbeidet med en utvidelse av kjøpesenteret, og de ser nå at det er nødvendig med en partner for å komme videre. Planene går ut på å bygge en ny del av kjøpesenteret, og at dette kombineres med leiligheter. Selv om det er bygd mange leiligheter i Melhus sentrum de siste årene, mener Romario invest det vil være avsetning på flere siden disse leilighetene vil komme midt i Melhus sentrum med servicefunksjoner på flere kanter.

- Generelt har etterspørselen etter leiligheter vært meget god, sier Sjømo.

Melhustorget eies av Melhus kjøpesenter som er et datterselskap av Romario invest. Sistnevnte selskap er heleid av Sjømo-familien. Lars Sjømo og sønnen Lars Erik Sjømo eier en fjerdedel hver, og den andre halvparten eies av søstrene til Lars Erik Sjømo.

- Vi har vært på Melhus siden 2002, og av og til må vi ut og søke etter nye vinkler, opplyser Sjømo.

Sjømo understreker at leietakerne ikke trenger å frykte at de vil bli sagt opp.

Mer på nett

Eierne følger nå spent med utviklinga i markedet. Sjømo peker på at særlig de unge handler klær og sko på nettet, og at butikker med slike varer møter hard konkurranse. I perioder har lokaler stått tomme, og Sjømo forklarer at det ikke er så unormalt på nyåret.

- Det er litt vanskeligere å få leietakere på Melhus enn på City Syd. Melhustorget er kjent for lokale butikker, og vi tar gjerne imot lokale personer som har egne ideer. Schei Jakobsen har jo fått kjempesuksess med sitt kafekonsept, sier Sjømo.