Framtida til Norsk Kylling på Støren er igjen kommet i søkelyset etter at det går rykter om at fabrikken kan være på vei til Sveberg i Malvik. Etter det Trønderbladet fikk opplyst i forrige uke, blir ei fabrikktomt vurdert i nabolaget til Nortura. En annen mulig utvei er at Norsk Kylling blir en del av Nortura.

Trønderbladet prøvde forgjeves i forrige uke å få et svar fra Norsk Kylling om hvordan det ligger an i forhold til planene for ny fabrikk. Tidligere har fabrikkledelsen opplyste at planene om ny fabrikk midlertid er lagt vekk, og det samme svaret fikk Trønderbladet i forrige uke da avisa var i kontakt med fabrikken. Da hadde avisa forgjeves forsøkt å få tak i teknisk direktør Jan Erik Kvingedal som i fjor opplyste at byggeplanene var lagt på vent.

I forrige uke var Trønderbladet også i kontakt med ordfører Erling Lenvik som var ukjent med noen byggeplaner for Norsk Kylling, og han kontaktet straks Norsk Kylling. Etterpå opplyste ordføreren til avisa at han ikke hadde fått annen melding enn at det ikke var planer om nybygg.

Tidligere har Trønderbladet skrevet om det store fallet i salget av kylling- og kalkunkjøtt som er blitt begrunnet med folks frykt for multiresistente bakterier. Dette har ført til at produsenter har fått betaling fra Norsk Kylling for å la fjøs stå tomme i perioder, mens andre har fått redusert betaling.

Adresseavisen omtaler i onsdagens avis at kyllingprodusentene i Norsk Kylling har fått brev fra fabrikken om at dagens avtale med Nortura er sagt opp. Ifølge beskjeden en kalkunprodusent har fått, er det Norsk Kylling som skal uttale seg om fallet i salget og eventuelle tiltak.