Melhus Arbeiderpartis ordførerkandidat, Gunnar Krogstad, mener at om bystyret i Trondheim ønsker sammenslåing med Melhus, er det helt uaktuelt for Melhus å godta ei slik løsning.

Friere

Melhus har friere på flere hold, og i Skaun inneholder to av tre forslag fra rådmannens side en sammenslåing med Melhus.

- En sammenslåing med Trondheim vil bli en svekkelse av lokaldemokratiet. Melhus utgjør en tiendedel av Trondheim, og da blir det ikke mange fra Melhus i bystyret. De som skal ta beslutningene, vil ikke ha god kunnskap om Melhus, mener Krogstad.

Krogstad har lenge vært tydelig på at Melhus Arbeiderparti mener at Melhus er stor nok i innbyggertall og areal til å klare seg selv. Melhus har hatt samtaler med Midtre Gauldal, Klæbu og Skaun.

Om nabohjelp

- Bør Melhus strekke ut ei hånd til kommuner som strever økonomisk?

- Om en kommune som Midtre Gauldal kommer i vanskeligheter, er det ikke slik at nabokommunene skal hjelpe. Da får staten komme inn, mener Krogstad.

Folkeavstemning

Krogstad er også tydelig på at det må avklares hvilke oppgaver og inntekter kommunene vil få i framtida, og at det ikke er regjeringa eller kommunestyret som skal avgjøre om det blir kommunesammenslåing.

- Det må holdes folkeavstemning, og folket må engasjere seg, sier Krogstad.

Melhus kommune har hatt innbyggerundersøkelse pr. telefon om kommunesammenslåing, og resultatet skal legges fram for politikerne. Tirsdag møtes det utvidede formannskapet for å komme videre i diskusjonene om kommunesammenslåing, og Krogstad mener det er på tide å komme til en konklusjon. Formannskapet som består av partiene Sp, H, Frp, Ap og KrF er supplert med V og SV, og møtet på tirsdag morgen er åpent for alle som vil høre på. Møtet er i rådhuset.

Les også Skaunordføreren vil ha kommunen Tambar