En 20 år gammel mann fra et sted i Skaun kommune er dømt til fengsel i 45 dager hvorav 15 dager i fengsel, etter å ha sparket en festdeltaker i hodet mens festdeltakeren lå nede på bakken.

i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett begrunnes valg av betinget fengsel i 30 dager, med lang saksbehandlingstid. Det gikk nesten to år før saken kom opp i retten. Aktor ville at 20-åringen skulle dømmes til 90 dagers fengsel. I retten erkjente 20-åringen det som hadde skjedd, men retten mener at det er bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte tedde seg slik det stod i tiltalen.

Natt til søndag 7. april 2013 var det fest med mange deltakere, på en gård i Skaun. Poliltiet ble varslet av AMK-sentralen om at en mann i 40-årene var blitt hentet av ambulanse. Mannen var bevisstløs og hadde tydelige skader. Politiet rykket ut til gården, og da hadde den tiltalte 20-åringen forlatt festen. Etter hvert ringte 20-åringen til politiet og varslet om hvor han kunne hentes. En promilletest senere på natta viste at den tiltalte da hadde en promille på 1,1.

Mannen i 40-årene ble bortvist fra festen på grunn av utilbørlig oppførsel overfor andre festdeltakere. Han fant ikke skoene sine da han skulle forlate festen, og under letinga kastet den tiltalte 20-åringen mannen i 40-årene i gulvet. Så forsøkte mannen i 40-årene å få tak i beina til en annen, og den tiltalte 20-åringen sparket da mannen i 40-årene relativt hardt i ansiktet.

Tiltalte bad en annen ringe etter politi og ambulanse. Mens mannen i 40-årene lå på en sofa, ble han slått i ansiktet av en annen festdeltaker. Konsekvensen av volden ble at mannen i 40-årene, fikk en lang sykemelding. Da mannen som ble sparket i ansiktet var på sykehus, kom tiltalte dit og bad om unnskyldning.

Retten viser til at det å sparke en person som ligger nede og i ansiktet, er en meget farlig handling som kan få fatale konsekvenser.