Onsdag 28. januar er det politisk streik over hele landet. LO, Unio og YS streiker mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. De oppfordrer sine medlemmer til å legge ned arbeidet mellom klokka 14 og 16 onsdag ettermiddag, blant annet i protest mot oftere søndagsjobbing, mer overtid og flere midlertidige ansettelser.

Må hente ungene tidlig

I Melhus betyr det at mange barnehager og skoler stenger dørene tidligere enn vanlig. Det gjelder barnehagene Eid, Flå, Gåsbakken, Hovin, Lundamo, Rosmælen, Tambartun og tre av de fem barnehagene i Nedre Melhus. Se detaljert liste på Melhus kommunes hjemmesider.

I Midtre Gauldal er barnehagene berørt i ulik grad. Der det er stengt er foreldre varslet om at de må hente barna sine før klokka 14.

– Dessuten har kommunen beredskap for å ta vare på barn der foreldre ikke kan hente dem, sier Bodil Alsvik, assisterende rådmann i Midtre Gauldal kommune.

Skoleskyss gir trøbbel

For skolene er det først og fremst manglende skoleskyss som skaper problemer. Derfor sender mange av skolene elevene hjem tidligere, selv om noen skoler holder åpent som vanlig. Se oversikten på kommunesiden til Melhus.

I Midtre Gauldal går skoleskyssen som normalt, og de fleste skolene avslutter undervisningen som vanlig klokka 14. Unntaket er Soknedal skole, der undervisningen skulle ha sluttet 14.30. Den avsluttes i stedet klokka 14. Dessuten er skolebussen fra Trondheim til Oppdal rammet av streiken, og dette berører enkelte elever med Støren ungdomsskole. Foreldrene til de det gjelder har fått beskjed fra kommunen.

Nav stenger klokka 14

I Midtre Gauldal er Nav stengt fra klokka 14, mens tilbudet i helse og omsorg er noe redusert. Ellers kan de interne tjenestene bli berørt, men dette vil publikum i liten grad legge merke til.

Reduserte tjenester

Når det gjelder andre tjenester i Melhus kommune, har Aktivitet & bevegelse sterkt redusert bemanning. Også Melhus Arbeidssenter har redusert drift etter klokka 14. Videre deltar alle fagarbeidere ved teknisk drift i streiken.