– Det er trist at Høyres nominasjonskomite ikke ønsker å satse mer på unge, sier Oscar Aaslund Hovin. Han fikk tirsdag tilbud om 9. plass på valglista, og takket nei.

– Nå kommer jeg til å kjøre en åpen og ærlig prosess på nominasjonsmøtet torsdag, sier vararepresentanten, som har møtt på mange av møtene i Midtre Gauldal kommunestyre i inneværende periode.

Benkeforslag

På torsdagens møte i nominasjonskomiteen vil han sette fram et benkeforslag som går ut på at han føres opp på fjerde- eller femteplass. Ved forrige valg ble han nominert på femteplass. Høyre fikk tre representanter i kommunestyret.

De ungdommene som engasjerer seg, er det viktig at man gir en sjanse, mener 21-åringen. Senest på mandagens kommunestyremøte merket han seg at assisterende rådmann Bodil Brå Alsvik uttalte at det var en utfordring å få engasjert ungdom på folkemøtene i forbindelse med kommunereformen.

– Viktig med unge

Kristin Gunhildsøien i nominasjonskomiteen sier at listeforslaget ikke er klart enda, men at lista vil være klar på torsdag.

På spørsmål om det fins andre ungdomskandidater, bekrefter hun at det er en kandidat som er rundt 29 år, men hun vil ikke nevne navn eller aktuell plassering enda.

– Kan du si noe om hvor viktig det er for Midtre Gauldal Høyre å få med ungdom i politikken?

- Ikke så enkelt

– Det er viktig, men ikke så enkelt.

– Her har dere en ungdom som er villig til å stille opp.

– Ja, jeg vet det, sier Gunhildsøien. Hun vil ikke si noe om hvorvidt det kan bli aktuelt å tilby Oscar en plass høyere opp på lista. Hun understreker også at det ikke er hun som er leder i nominasjonskomiteen, men Jarle Jøsok.

LAGER LISTEFORSLAG: Kristin Gunhildsøien, medlem i Høyres nominasjonskomite i Midtre Gauldal. Foto: Marthe Eid
UNG POLITIKER: Oscar Aaslund ble valgt inn som vararepresentant ved kommunevalget i 2011, som 18-åring. Arkivfoto