Dermed går partiene Høyre, Bygdelista, Frp og Senterpartiet mot rådmannens innstilling, der han advarer mot at et salg av halve eiendommen vil medføre lavere salgspris enn om hele området selges under ett.

Et tidligere vedtak har klargjort for riving av alle bygningene på eiendommen på Støren, og en entreprenør for rivingsarbeidet er valgt.

Usikkert om nybygg

Disse to prosjektene er nå satt i sammenheng, noe som også ble varslet da de nevnte partiers budsjett ble vedtatt i desember:

«Når det gjelder Lysgården så ønsker vi å se hvilke muligheter vi har i forhold til midlertidig etablering før vi tar endelig stilling til eventuelt når ny Lysgård kan bygges. Vi ønsker vurdert om Korsen kan rives i to omganger slik at Lysgården eventuelt kan ha tilhold der midlertidig.»

– Uverdige forhold

Da dette skulle klargjøres under kommunestyremøtet mandag, foreslo varaordfører Bjørn Enge (H) å gi utbyggeren opsjon også på det resterende arealet, men at å få på plass en midlertidig løsing for Lysgården er viktig.

– Vi ønsker at del én av Korsen skal lyses ut for salg med en gang og rives med tanke på å bygge boliger, som er det som er lettest omsettelig. Da vil det finansiere utbyggingen, mens Lysgården-brukerne får bedre forhold enn det de har nå, selv om vi også ser at det ikke er optimalt. Massen i det tiltenkte bygget langs gamle E6 er i det minste ikke soppbefengt og helsefarlig. Det er liten tvil om at vi framover må ta valg som gjør vondt.

Ap beklager

Forslaget fra den nye flertallsopposisjonen gikk gjennom med 17 mot 15 stemmer, og markerte nok en gang at det blir tøffere tider for restene av den gamle koalisjonen, Arbeiderpartiet, KrF og Venstre, etter at Høyre byttet side i budsjettkampen. Venstre var ikke representert på møtet.

Både KrFs Harald Buseth og Ap-leder Lars Jonli reagerte på vedtaket.

– At vi nå kun skal selge halve Korsen, gjør utfordringene enda større, mener Jonli.

– Kvasiløsning

Buseth mener et delsalg vil ødelegge markedsverdien for en eventuell utbygger, og at det heller burde vært satset på boligbygging i stor stil for å håndtere problemene med boligmangel i Midtre Gauldal.

– Dette blir en kvasiløsning, der bygget nå delvis skal forfalle, sier han.

Vedtaket kan derimot åpne for alternativ bruk av den snart tomme Lysgården.

– Kan det være muligheter der? spurte rådmann Knut Dukane.

Kommunestyret utsetter riving av halve Korsen på Støren for å huse en ny Lysgård. Foto: Gunn Heidi Nakrem