Kinosalen i Melhus rådhus var nesten fullsatt da Riksteatret hadde generalprøve på stykket Komplottet som har premiere i Melhus tirsdag kveld.

Kåre Conradi spiller tv-stjernen som lever et heftig liv, og som oppsøkes av to personer som gir inntrykk av at de ønsker å ha ham med som stjerne under en middag for bankens ansatte og inviterte gjester. Etterhvert kommer det fram at de to slett ikke er bankfolk, men journalister som vil brette ut tv-stjernens reelle liv.

Underveis konfronteres publikum med spørsmålet om målet helliger midlet, altså om det er greit å drive journalistikk under falsk identitet for å avsløre for eksempel kriminalitet og samfunnsskadelige forhold. Spørsmålet om bruken av skjult identitet ble hett i fjor, og førte til en heftig debatt i blant annet Kringkastingsrådet. Den såkalte sjekkhefte-journalistikken belyses også.

Etter forestillingene blir det "baksnakk" der en avisredaktør kommer for å samtale med publikum, og i Melhus tirsdag kveld kommer sjefsredaktør Arne Blix fra Adresseavisen.

Komplottet er skrevet av Joe Penhall og oversatt av Teodor Janson. Kåre Conradi spiller rollen som Barry, mens Ulrikke Døvigen er Liz og Tov Sletta har rollen som Greg.