Orgeltekniker Espen Selbæk oppfordrer den eller de som flyttet orgelpiper fra galleriet til kirketårnet, burde melde seg.

- Jeg håper at de som har gjort det, kan melde seg så vi får slutt på ryktespredninga. Vi må behandle hverandre med respekt. Handlinga er helt uholdbar. En må ha alle mulighetene åpne for hva som har skjedd, sier Selbæk.

Selbæk mener det overhode ikke er greit å flytte på orgelpipene, og han reiser spørsmålet om det er skjedd fordi noen ikke ønsket at pipene skulle være med videre i orgelprosjektet.

Fredag var Selbæk inne til vitneavhør hos politiet. Mange er blitt avhørt i saken, og politiet opplyser at det kan være aktuelt å foreta flere avhør.

Selbæk opplyser at han har bistått aksjonsgruppa med kompetanse, og han synes det er rart at han ikke er blitt spurt om å gi råd nå som orgelpipene er funnet.

- Det er helt fantastisk at de er funnet. Det er jeg som har oversikten over orgelpipene, og det er rart at fellesrådet ikke har kontaktet meg. Fellesrådet kunne ha svelget to kameler og tatt kontakt. Vi har felles agenda om å ta vare på pipeverket, sier Selbæk.

Han forklarer at det ikke bare er å flytte på orgelpipene, og at det er viktig å ha i bakhodet at noen av orgelpipene var skadet fra før.

- 7. desember kontrollerte jeg pipeverket og det gjorde jeg på eget initiativ. Det skjedde da jeg spilte konsert sammen med Melhus janitsjarkorps, og jeg var da oppe på gallerit. Da la jeg til side to orgelpiper som var skadet, forteller Selbæk.