Hofstad ble foreslått som kandidat til prisen på 50.000 kroner, fordi hun er sterkt engasjert i kreftsaken i Midtre Gauldal kommune. Hun har samlet inn penger for å lette hverdagen til kreftrammede, og nå arrangerer hun en stor konsert i kulturhuset, til inntekt for samme sak.

Penger til saken

Juryen i Folkets tælpris 2015 har uttalt i forbindelse med sin innstilling, at Jane «utøver viktig og uegennyttig innsats for å hjelpe andre».

Jane sier at bare det å komme blant finalistene til denne prisen, er en stor anerkjennelse.

– Det hadde jeg aldri trodd. Det er litt av en ære, smiler hun.

Hvis hun vinner 50.000 kroner skal pengene gå til «No one fights alone», som er tittelen på innsamlingsarbeidet hun har startet. I tillegg kunne hun tenke seg å få tatt et familiebilde av hele storfamilien. Familien, som har blitt så viktig etter at mor fikk kreft høsten 2014.

– Mamma fikk lungekreft med spredning til lymfer i høst, forteller Jane.

Det var på de mange turene frem og tilbake mellom hjem og sykehus i forbindelse med behandlingen, at ideen om å gjøre noe for det lokale kreftarbeidet dukket opp.

Nesten full kultursal

Jane er selv sykepleier, og har nå opplevd pleie av kreftsyke på «begge sider av bordet», både som pårørende og profesjonell. Det har gitt noen ekstra tanker, og ønsket om å lette hverdagen til de som blir rammet av denne sykdommen har blitt stort.

Planen er at pengene som samles inn i første omgang skal brukes til dynamiske luftmadrasser til sykehjemmet på Støren, og penger som kommer inn utover dette skal plasseres i et slags fond, som folk kan søke om midler fra.

– Det kan være noen som har kreft, og som har et stort ønske de ikke har råd til å oppfylle selv, eller andre ting som kommer kreftrammede til gode, sier Hofstad.

Konserten den 8. februar er bare starten, men der har det allerede blitt nødvendig å sette inn ekstrarader i salen.

Lang helsekarriere

Jane Hofstad er født og oppvokst på Singsås, og flyttet til Sverige og tok utdannelse som «undersköterska», noe som tilsvarer en mellomting mellom hjelpepleier og sykepleier i Norge. Senere flyttet hun tilbake til Midtre Gauldal, og har jobbet innen det kommunale helsevesenet siden 1991. I 2006 var hun ferdig utdannet sykepleier.

Nå bor hun på Støren med sin samboer og tre jenter.

Folkets tælpris 2015:

  • Folkets tælpris 2015 er et samarbeid mellom Trønderbladet og Sparebank1 SMN.

  • En person, ett lag eller en forening fra både Melhus og Midtre Gauldal kan vinne 50.000 kroner i påskjønnelse for sitt arbeid for lokalsamfunnet.

  • Det kom inn mange forslag til kandidater til prisen, og en jury bestående av fire personer, har valgt ut seks finalister.

  • Disse presenteres hver for seg i Trønderbladet, og det vil deretter åpnes for avstemning via sms.

  • Folkets tælpris ble første gang utdelt i 2012.