Under Melhus Høyres nominasjonsmøte onsdag kveld, fikk Stine Estenstad flertall som listetopp.

Dagens listetopp, Sigmund Gråbak som også er varaordfører, tapte tetkampen. Han valgte å trekke seg, og står ikke på den kommende valglista.

Godt oppmøte

Avtroppende partileder Ove Eggen opplyser at det var meget godt oppmøte under årsmøtet og det påfølgende nominasjonsmøtet. 50 var stemmeberettigede.

27 stemte for utfordrer Stine Estenstad som har hatt pause fra politikken, mens dagens varaordfører Sigmund Gråbak fikk 23 stemmer.

På forhånd hadde både Guro Angell Gimse og Stine Estenstad varslet gjennom Trønderbladet at de ville kjempe om topplassen. Angell Gimse trakk seg da Estenstad før jul, meldte seg som mulig toppkandidat. Nominasjonskomiteen hadde satt Gråbak øverst på sitt listeforslag.

- Både Estenstad og Gråbak hadde god støtte i salen. Det ble et sunt, godt og ryddig nominasjonsmøte der alle regler og anbefalinger ble fulgt, sier Eggen.

Eget valg

Eggen opplyser at Sigmund Gråbak stilte et ultimatum, og at han selv valgte å trekke seg helt fra lista da han ikke fikk førsteplassen. Gråbak fortsetter som varaordfører i den gjenværende delen av perioden.

- Jeg synes det er synd at vi mister toppkandidater ved at de velger å trekke seg. I politikk er det slik at noen vinner og noen taper. Gråbak stilte et ultimatum som han stod for. Gråbak er en god mann som velger å gå ut av politikken, sier Eggen.

Eggen ønsker ikke å si hvilken kandidat han støttet. Han understreker at Gråbak ikke er kastet ut av lista. Den øverste på lista er partiets ordførerkandidat.

På andreplass på lista foran kommunevalget står Mikal Kvaal som nå er leder for komite for teknikk og miljø. På tredjeplass står Guro Angell Gimse, mens Kay Ove Bjerkenås er på fjerdeplass. På femteplass står Marius Krogstad Aune.

Sistnevnte har nettopp gått av som leder i Melhus Unge Høyre, og 20-åringen ble valgt til ny leder for Melhus Høyre. Så ung leder har ikke Melhus Høyre hatt etter det Eggen kjenner til.

Den nye lista inneholder 43 navn og kvinneandelen er på 32,5 prosent. En av listekandidatene er ikke ukjente Tore Johansen - sangeren fra Øysand. Han har fått 20.plassen.