Mandag morgen ble Melhus skysstasjon gjenåpnet for bussreisende, og Melhus Arbeiderparti er overrasket over at bussreisende må bevege seg i et anleggsområde.

Anleggskran

Partiet hadde stand på Melhus skysstasjon i morgentimene, og partileder Einar Gimse Syrstad reagerer på forholdene for de bussreisende. Ei anleggskran kjørte fram og tilbake i området der bussene skulle kjøre, og det var ikke plass ved busskurene til bussene som kom. Det førte til at reisende måtte gå mellom bussene for å komme seg inn i rett buss.

– Det er ikke ideelt å stå her. Vi trodde at Melhus skysstasjon ikke skulle gjenåpnes før til sommeren, sier Gimse Syrstad som selv ofte tar buss til jobb.

Bussene har i flere måneder unnlatt å kjøre innom Melhus skysstasjon fordi det ikke var plass til både anleggsområde og busser.

Kunne ikke vente lenger

Driftssjef Harald Storrønning i AtB sier at AtB hele tida har hatt som målsetting å ha bussene tilbake til skysstasjonen 12. januar.

– Vi kunne ikke vente lenger på grunn av ruteendringene. Helst skulle tilbakeføringa ha vært i desember da NSB endret sitt togtilbud, sier Storrønning.

- Er forsvarlig

AtB mener det er forsvarlig å ha busspassasjerer som venter i et område som trafikkeres av anleggsmaskiner som benyttes på anleggsområdet for Høvdingplassen.

– Vi har hatt dialog med Melhus kommune og entreprenøren, og vi har ikke fått noen tilbakemeldinger om at folk har opplevd det som problematisk å være ved skysstasjonen. Det har vært to befaringer med operatørselskap, hovedverneombud, AtB og Melhus kommune, sier Storrønning.

Bedre belysning skal komme etter hvert, og AtB lover også å informere bedre om at det igjen er mulig å ta buss fra skysstasjonen.

– Hvis det er noe vi kan gjøre, kan vi se på det. Det kan for eksempel være at entreprenøren ikke jobber der i rushtida. Andre steder som ved Sirkus Shopping og Strindheimkrysset, var det anleggsvirksomhet samtidig som at det gikk busser der, opplyser Storrønning.