Etter at jeg gikk ut i Trønderbladet den 3. januar, og proklamerte at jeg skal utføre det ultimate nyttårsforsettet i løpet av etterjulsvinteren og våren, har jeg brukt litt tid på forberedelser. Jeg har blant annet vært på legebesøk, for å sjekke helsetilstanden min. Alle resultatene fra det besøket foreligger ikke før neste uke, men jeg fikk i alle fall veid meg for første gang på tre år.

Etterpå har jeg fått treningsveiledning, og satt opp en plan for fysisk aktivitet fremover. Da fikk jeg også testet ut denne «halve kroppshevingen» jeg har skrytt av at jeg klarer. Filmen over viser hvordan det gikk. Det er ikke det at jeg ikke er sterk nok, jeg er bare litt for tung...

Egentlig hadde jeg ingen nyttårsforsetter, jeg pleier ikke å ha det, men det slo meg plutselig i jula at jeg lurer på om folk blir lykkeligere av å gjennomføre nyttårsforsettene sine? Har jeg et lykkepotensial å hente ut, liksom?

Steinar Ekren, personlig trener, mener jeg kan hente ut litt av lykkekontoen med å bygge muskler i alle fall.

– Man får større selvtillit, mer overskudd, og ser bedre ut, smiler han.

Han mener det er viktig å trene kondisjon, men at en solid muskelmasse legger det beste grunnlaget for en god fysisk helse. I tillegg driver han med kostholdsveiledning, og i planen han anbefaler til meg, ligger det blant annet forslag om frokoster som består av karbonadedeig stekt i smør, avocado, grønnsaker, egg og kyllingfilet, pizza, sjokomelk og lasagne.

Hva skjedde med knekkebrød med brunost...?!

– Formålet med kostholdsplanen er at du skal få i deg næringen du trenger. Målet er å få til et sted mellom 1,5 gram til 2 gram protein per kilo kroppsvekt, ett gram fett per kilo kroppsvekt, og resterende fra karbohydrater. Fordelingen blir ulik avhengig av hvilke måltider du velger, men hensikten er at du får nok av alt uansett, sier Ekren.

Her snakker vi ikke bare om å legge om kostholdet, men alle dagsrutiner, for min del.

– Lag gjerne mat du kan ta med på jobb. Det gjør det enklere å holde seg til planen, sier treneren.

Dessuten er det visst lov med litt ekstra i helgene.

– Kos deg med en valgfri middag på lørdager, og kos deg med litt godt på lørdagskvelden. Prøv å holde alkohol til et minimum, men du trenger ikke å avstå helt fra det selvsagt. Følg planen så mye som mulig så blir det dritbra uansett, smiler han.

Vel det er godt at han har trua. Jeg har i alle fall potensial.

Solveig Tofte

JUKS? Når man ikke klarer vanlige armhevinger kan man jukse litt...
MOTIVASJON: En motivasjonsprat er bra! Personlig trener Steinar Ekren mener jeg skal klare å bli litt sterkere fremover. Kanskje er det veien til et nytt og bedre liv?